Çok Kolay Çikolatalı Pasta


          Çikolatalı pasta denildiğinde adeta bir aydınlanma yaşarım. Yoldaşı olan diğer malzemeler sadece teferruattır benim için. Çikolata ve pasta kelimelerinin yan yana gelmesi , milyonlarca insan gibi bende de  mutlu anılar canlandırır. 
            
              En güzel pasta, çikolatalı pastadır. Eyvallah ama benim gibi hazır değil de ev pastası tutkunları için de güzel mi güzel, kolay mı kolay bir tarifim var. Yaklaşık 15-20 dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu pasta benden size yüzde yüz garantili. Beğenmezsen, bana yolla ben yerim. O derece kefilim hani.
                         Malzemelerimiz;
1 kutu krema
3 paket ( 80 gramlıklardan) sütlü çikolata
1 pasta tabanı
Limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu
Çikolata cips
                        Yapılışı
Kremayı bir tencerde ısıttım. Kaynamadan ateşten aldım. 3 paket çikolatayı parçalayarak içine attım. Sürekli karıştırarak kıvam almasını sağladım. Hazır pasta tabanının her iki kısmını limon kabuğu rendesi, limon suyu ve yarım su bardağı su karışımı ile ıslattım. Daha sonra çikolata sosu önce birinci kata sürdüm, ikinci katı kapattıktan sonra da kalan sosu kekin üstüne yaydım. Bu arada istenilen malzeme pasta tabanının arasına konulabilir. Ben çikolata cipslerini tercih ettim. Elimle kırarak pastamın arasına serptim. Çikolata sos çabuk donduğu için biraz acele etmekte fayda var. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra çikolata sosunun donduğunu göreceksiniz. Servisten önce annemin bahçesinden böğürtlenleri ve çikolata cipslerini süslemede kullandım. 
                    
                    Sonrası mı, ferah ve lezzetli bir pasta. Tabii kolay mı kolay bu çikolatalı pasta Esra'nın mutfağının favorisi bu aralar. Şimdi aklıma  geldi de, beyaz çikolatalısı da fena olmaz hani. Afiyetle :



Yorumlar

  1. Bir kaç senedir pastaneden pasta almıyorum. İçindeki katkı maddeleri tat tuz bırakmadı. Eski pastalardan eser yok artık. Kreması yağlı bir krem şantiden ibaret. Ben de arasıra evde ağlayan pastayla idare ediyorum. Kekini de kendim yaptığım için rahatım.

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor. bir dilim de ben alıyorum.. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder