YEŞİL RENKLİ EV MAKARNASI ALIR MIYDINIZ?

         


            Makarna severim, ama açıkçası annemin ev yapımı makarnasını yedikten sonra hazır makarnaları yemek damak zevkime hakaret gibi geliyor bana. Ev makarnasının yerini hangi ünlü marka makarna alabilir. İsterse Napoli'nin bağrından kopup geldiğini iddia etsin, yok arkadaş marketten alındıktan sonra yavan , keyifsiz , heyecansız gelir bana. Hazır makarnalar çeşit bolluğuna güvenip sakın bana kafa tutmaya kalkmasın. Annemin pazılı, ıspanaklı ve domatesli makarna reçetelerini suratlarına çarpıveririm yeminle.  Ev makarnası nasıl yaparım diye düşünmeye gerek yok. Annemin yeşil  makarna tarifini kamu oyuna arz ediyorum efenim. 

            Çocukluğumdan beri aşinası ve hayranı olduğum bu lezzeti yaparken annemi yakaladım ve hemen olay mahalini kayıt altına aldım. Kendisi başlarda pek poz vermek istemese de makarnalarının görüntülenmesine memnuniyetle müsaade etti. Gelelim yeşil sebzeli ev makarnası tarifine. Yani yeşil beyaz desek daha doğru. Hani sunum açısından daha şık dursun değil mi?


          Yeşil Sebzeli Ev  Makarnası İçin Gerekli Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı süt
Alabildiğine un
5-6 yaprak pazı veya ıspanak yaprağı
İsteğe göre fesleğen de ekleyebilirsiniz

Yapılışı; Pazı veya ıspanak yapraklarını az suda haşlayın. 5-6 dk haşlandıktan sonra ateşten alın. Suyunu süzün, ama hafif su bırakın. Ilındıktan sonra blendırdan geçirin. Yeşil harcımız soğurken, makarna hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

            Yumurta, süt ve alabildiğine unu yoğurmaya başlayan. Sert bir hamur hazırlayacaksınız, o yüzden unu azar azar ilave ederseniz daha kolay olacaktır. Tabii tuzu da unutmayın. Hamur tam birbiriyle yoğunlaşmadan hamuru ikiye ayırın. Bir tanesinin içine yeşil harcı dökün, kıvama gelene kadar yoğurun. Yeşil hamurunuzu elde ettikten sonra beyaz hamurunuzu  yoğurun. İkisinin de aynı kıvamda olmasına dikkat edin.


         Daha sonra sırasıyla hamurları bir merdane ya da oklava yardımıyla açın. Orta ince bir yufka açmanız yeterli. Yani standart bir makarna inceliğinde olması ya da ondan biraz daha kalın olması yeterli. Her iki renk hamuru da açtıktan sonra Havadar bir alanda yufkaları dinlendirin. Nemlerinden kurtulup daha kolay kesilmelerini sağlayacaksınız. Yaklaşık 30 dk bekletebilirsiniz.


           En keyifli kısıma geldik şimdi. İstediğiniz şekilde makarna yufkalarınızı şekillendirebilirsiniz. Ancak en pratik olan yassı ve orta uzunlukta olanı tavsiye derim. Keserken aman dikkatli olun. Kestiğiniz ev yapımı şahane makarnalarınızı yine havadar bir alanda bir iki gün bekletip iyice kurumalarını sağlayıp kavanozda saklayabilirsiniz. Tabii anında da pişirebilirsiniz. Sakın suyunu döküp ziyan etmeyin. Çorbalarda kullanıp, ev halkının sağlığına sağlık katabilirsiniz.

         Benim ev makarnasında favorim  her zaman sarımsaklı yoğurtludur. Annecim bitirdikten sonra da tabii en sevdiği çiçeğinin yanında gururla poz verir. Hahaaayt yermiyim İtalyan'ın makarnasını burada miss gibi Emine'min doğal makarnaları varken.

         Annemle diğer bir projemiz olan  kırmızı makarnalarımız da yakında tüm yapım aşamalarıyla yakında yayında .
              Maksat yeşillik olsun maksat güzellik olsun ama olmuşken en sağlıklısından olsun. . Sofranızdan renkler ve lezzetler eksik olmasın dostlar.    

Yorumlar

  1. ellerinize saglık gerçekten iştah açıcı..

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor eminim lezzetide öyledir,hemen yapmalıyım bu makarna yı 😊 Annenize selamlar ellerinize sağlık..Hacer

    YanıtlaSil

Yorum Gönder