ANNELER EN ÇOK MUTLULUKTAN AĞLAR

         
       Bu sene evin en küçüğü Ege dört yıllık okul öncesi eğitimini başarıyla tamamladı ve bizlere kep heyecanını tattırdı. Henüz 2 yaşındayken hayatımda her şeyin bir anda ters gitmesi sonucu Ege'yi okul öncesi eğitime başlatmak  zorunda kalmıştık. Abimizin de yolunda gitmeyen devlet okulundaki deneyimi neticesinde soluğu evimin en yakınındaki kreşte almıştık. O günleri,  endişelerimi, zoruma giden her şeyi ve o zamanlardaki ruh halimi tekrar hatırladım Egemin gösterisinde. 5 yaşından önce okul öncesi eğitime başlatmam diyordum. Ama hayat öyle oyunlarla hakkınızdan geliyor ki, 2 yaşındaki göz bebeğinizi koca evinize sığdıramayıp sabahın köründe sıcacık yatağından kaldırmak zorunda kalıyorsunuz işte.
4 yıl önce Ege ilk sahnesinde
      Orhun, daha büyük olduğu için o kadar içimi acıtmamıştı. Evde durmaktan sıkılmış vaziyetteydi. Onun için doğru zamanlamaydı. Ama küçük, o daha çok küçüktü. Tuvalet eğitimi yoktu, kendini anlatamıyor, konuşamıyordu. Ama okulumuz, benim evhamlı yüreğime her zaman su serpmeyi başardı. Öğretmenlerimize, güvendik. 4 yılın sonunda da mutluluk gözyaşlarıyla ödüllendirildik.
         Anne yüreğinden bu kadar dram yeter ama. Nar Taneleri Anaokulu ve Kreşi'nin düzenlediği yıl sonu gösterisi karşınızda.
Sahneye onlarca melek konmuştu. Bu görüntü bile beni duygulandırmaya yetti.


Mahallenin delikanlıları.



 Sol köşede çay kıran kızlar, sağ köşede Ege, arkadaşıyla asılıyor küreklere. Genetik kodlamasını konuşturuyor şu anda.
Hem güldüm, hem ağladım. Anne olmak ne demekmiş, çocuklarım büyüdükçe daha iyi anlar oldum. Hamilelik dönemindeki hınzır gözyaşı hormonu tam 8 senedir yakamda , bir türlü beni bırakmadı. Bırakmasın.

 Diğer çocukları da izlemek, onları kocaman alkışlamak, çok güzeldi,çok.



Arzu öğretmenimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Meleğimiz o bizim.





     Evet, minik kuşlar birinci sınıfa doğru yol aldılar artık. Eylül ayında yeni telaşlarımız, yeni maceralarımız, yeni mutluluk göz yaşlarımız olacak inşallah.


      Canım çocuklarım, sizden tek isteğim hayatınız boyunca mutlu olmanız. Ama kendi mutluluklarınız uğruna başkalarını mutsuz etmeye kalkmamanızdır.  Gücünüzü menfaatleriniz uğruna değil, haktan yana kullanırsanız sizin için döktüğüm mutluluk göz yaşları  yerini bulur. Okuyun, araştırın, yazın, sevin, merhamet edin. Ama en önemlisi yavrularım, hayal edin. Zihninize çekilmeye çalışılan tel örgüleri hayallerle aşın. Sizleri çok seviyorum...




Yorumlar

  1. maşallah çok tatlılar,
    allah mürüvetini de göstersin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, inşallah hep güzel günlerini görelim çocukların:))

      Sil
  2. Her sene yılsonu gösterilerinden gözlerimden yaşlar süzülür. Bize emanet edilen en kıymetli varlıkları mezun etmek büyüdükleri görmek beni çok duygulandırır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluktan ağlamak gibisi yok. Ne mutlu size bu anlara şahitlik ediyorsunuz. Nice mutlu günlere:)))

      Sil
  3. Esra hanım ne de güzel anlatmışsınız. çok duygulu gerçekten. benim oğlumun da yılsonu gösterisi oldu geçtiğimiz pazar. henüz koyamadım bloga. maaile duygulandık. çok şekerler. allah yollarını açık etsin. sewgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Annelik duygularını anlatmaya kelimeler yetmez. Ama paylaştıkça rahatlıyor mutlu oluyor insan. Sizin de bu mutlu gününüzü en yakın zamanda okumak isterim. Sevgiler...

      Sil
  4. aah ah valla siz de bana tercüman olmuşsunuz, çok duygulandım... yolları açık olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin , inşallah. Seneye ikiiz de 1. sınıf annesiyiz. Paylaşacak çok şeyimiz olacak desenize. Mutluluk çocuklardan yana olsun:)))

      Sil
  5. hadi sen ağladın da bana noluyo
    tutamadım kendimi kendi tosbalarımı düşündüm.Çok tatlılar maşallah
    Hakikaten anneler en çok mutluluktan ağlıyor
    Onlar mutlu olsunlarda ben 7/24 ağlamaya razıyım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yüreğin için çok teşekkür ederim. Annelik, nasıl bir ruh halidir? Nasıl bir deliliktir. Ama dünyanın gerçekten de en güzel duygusudur. Sevgiyle kalın:))

      Sil
  6. Ayy inan yazı daha uzun olsaydı
    gözyaşlarımın düşmesi an meselesiydi!!
    ESracım, ne mutlu sana. Hep mutluluktan ağla/yalım...
    BEnde işe tekrar başladığımda okul öncesi eğitime göndericem kızımı
    şimdiden sıkıntısı var!!!
    Neyseki güzellikler olmuş senin sıkıntılarının ardında
    Darısı başımaa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim Ada da okul öncesine çok güzel başlayacak. Tüm güzellikler sizden yana olacak. Bir bakmışsın hooop kocaman kız olmuş, kep fırlatıyor. Olacak her şey çook güzel olacak:))) Ada'yı kocaman öp beni için:)

      Sil
  7. çok güzel bir yazı oğlunuda senide tebrik ederim.Bizim ki henüz okula başlamadı ama o korkuları yaşamaya başladım bile ben...:(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder