KADINIM, BARBIE BEBEK DEĞİLİM

   'Hayatım, bu elbise sana artık dar mı geliyor', 'Ay göbişi de pek şekermiş', ' Spor salonuna yazdırayım mı seni' Evet , bunlar kadınlar tarafından asla duyulmaması gereken, erkekler tarafından ise asla söylenmemesi gereken talihsiz cümle kalıplarıdır. Kadınların sürekli erkekler tarafından tenkit edilmesi; ilişkiyi baltalamak bir kenara, adeta baltalayan talihsizlikler zinciridir. Hele doğum gününüzde size göbek eritme kremi alan bir erkeği hiç düşünmek istemezsiniz. 
 Akşam şık bir yemektesiniz, rimeliniz biraz akmış. Bay çok bilmiş boş durur mu. Endişeli gözlerle size bakmaya başlar. Ve usulca size doğru yaklaşır. Siz önemli bir şey oldu sanırsınız ve   merakla onu takip edersiniz. 'Hayatım , rimelin akmış, sil hemen. Bak rezil olmaktan kurtardım seni' der ve oyun orda biter.
 Ama haklılar biz Barbie bebeğiz , kusursuzuz. Rimelimiz akamaz, göbeğimiz çıkamaz, hele dişimize ruj hiç bulaşamaz Haşa huzurda çarpılırız sonra. Ne kadar mutlu olurlar sonra minni minnacık kusurlarımızı yüzümüze vururken. 
Ah bir de kendilerini görseler bey mükemmeller. Sanırsın Biscolata reklamından çıkmış her biri. 30 yaşından sonra saçlı olanını ara ki bulasın, diş fırçasıyla randevuları tıraş fırçasından daha azdır. Hediye olarak aldığınız o canım kravatları öyle gömleklerle kombin eder ki o kravatla boğasın gelir onu sonunda. En kültürlüyüm diye geçineni yılda bir kitabı zor bitirir, sorsan hazmederek okuyordur. Tabii gazetenin futbol sayfaları entellektüel taraflarını yeterince doyuruyor. Ama hepsindeki en bariz özellik de şu ki; kirli çorap ve çamaşır sepet arasında ilişki kuramayışları. 
E tabii bir de egolarının şiştikçe sokak kapısına daha çok yaklaştıklarının  farkında olamayışları da en ortak özellikleridir aslında...

Yorumlar

  1. hazmederek okuma kısmına çok güldüm :) benimki de en son ne zaman kitap okudugunu hatırlamaz bir halde..ama futbol ile ilgili bir roman çıksa bir günde hatim eder :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi ama, futbol kitabını okumak bir yana yazarlar bile tabii o da hayallerinde:)))

      Sil
  2. çok iyiymiş yaaa :)))) elinize sağlık valla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim anne kaleminden, bu erkeklere ne desek az gelir ya bazen, neyse;)))

      Sil
  3. ahaha çok sevdim bu yazıyı saldırgan olmuş biraz aynı ben:D:D
    Güzel ifade etmişsin iyiki denk gelmişim:D

    Bu arada demekki mükemmele çok yakınız bize kusuru yakıştıramıyorlar bu bi yönden iyi sayılmaz mı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harikasın, ben de bunu kast etmiştim aslında:)))))

      Sil
  4. Yazınızın ilk paragrafını anlıyorum ve dersimi aldım. Fakat devamında ilginç bir durum var. Örneğinizden gidelim: Eşimin (ya da arkadaşım/nişanlım) rimeli akmış, kötü bir görüntüyle mi dursun, anlamadım? Sonra eşimiz o akmışlığı farkedip bize "neden uyarmıyorsun" diye gelmez mi? Yine sorumsuz, dikkatsiz olan kişi "erkek" olmaz mı? Hem kafamızı karıştırıyorsunuz, hem de hep doğru olanı yapmamızı siz bekliyorsunuz. Bu çelişkili değil mi? Erkek de yanlış yapabilir demek ki, yapıyor da, e şimdi bu durumda yanlış yapana hiç tölerans tanımayan bir kişi olup çıkmadınız mı Esra hanım? :) Mesele rimeller, barbiler, mükemmeli isteyenler mi, yoksa karşısındakini olduğu gibi kabul edemeyenler mi?

    YanıtlaSil
  5. Yasin bey biraz rimeli akmış şeklinde belirtiyorum yalnız. tabii ki bariz kötü durumları belirtmeniz gerekir. Ama bazı erkekler en hoş ortamlarda bile küçük kusurları görmezden gelemiyor. E o anda tüm moral çöküyor bizde. Kadınlar da hata yapar erkekler de. Tabii farklı kulvarlarda yapıyoruz hatalarımızı. Ben kendi cephemizden farklı bir pencere açmak istedim, hepsi bu.

    YanıtlaSil
  6. harika bir yazı olmuş ellerinize sağlık, aynı eleştileri biz olara yapınca muhakkak haklı bir sebepleri oluyor,kadın olmak hem çok güzel, hem çok zor... çok güzel bir paylaşım olmuş,bende beklerim,sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder