SAKURA ZAMANI



         Martın son haftası ve nisanın ilk haftası arası Japonya pembenin en güzel tonlarına teslim oluyor. Sakura yani kiraz ağacı çiçekleri bu zamanda açıyor ve Japonlar için özel bir anlam ifade ediyor. Meyve vermeyen kiraz ağacı olan Sakura baharı müjdelerken birden çiçeklerini dökmesiyle de ölümü hatırlatıyor. Hayat ve ölümün içiçe olduğunu hatırlatmak için de bu eşsiz çiçekleri sembolleştirmişler.

         Ne kadar zıt kavramlar gibi dursa da derin bir düşünce, ince bir bakış açısı aslında. Japonlar bu sihirli anların her dakikasını değerlendiriyor haliyle. Şükretmek için pembe çiçeklerin gölgesinde sofralar kuruyorlar. Sosyal Medya'da da sık sık Sakura paylaşımlarıyla karşılaşmak mümkün. Bu görüntüler bir yandan bana huzur veriyor bir yandan da düşündürüyor. Sonra aklıma Mihriban geliyor ve içimden geçiriyorum." Her nesnenin bir bitimi var ama" diye tekrarlıyorum.

          Sakuralar çiçeklerini dökerken bir sonra ki baharda açacaklarını biliyor. Belki de bu yüzden kısacık zamanlarını tüm güzelliklerini paylaşarak geçiriyorlar. Güzellikler de paylaştıkça çoğalıyor.
Belki de bu pembe çiçeklerden öğreneceğimiz çok şey vardır.

Görseller: Pinterest
       

Yorumlar

Yorum Gönder