Çılgınlar Gibi

 
      Yılbaşı geliyor telaşıyla çılgınlar gibi hindi tarifleri peşindeyiz. En güzel yeni yıl pastasını nasıl yaparım ya da hangi pastaneden alırım.  Kuruyemişi yılbaşı akşamı alalım. Aman tazeliğine zeval gelmesin. Ha bir de tombala faslı var. Ertesi gün yüzüne bakılmayacak, çinko sadece element tablosunda bir metal olacak ama olsun, kenarda bulunsun. Yılbaşı bileti var bir de umudu ekmek yapıp yaşamışız bunca yıldır da,  şans kuşunu mu küstürüceğiz.  Süsü var, püsü var,  kırmızı donu var, var oğlu var. Yılbaşı geliyor ya, çılgınlar gibi alışveriş yapasımız var.

         Ayrıntılara takılırken büyük resimdeki güzelliği kaçırıyoruz. Koca Dünya ile birlikte yaşlanmanın keyfini çıkarmak , sevdiklerimiz hatta tüm insanlar için mutluluk dilemek  varken tüketim çılgınlığının müptelası olup çıkıyoruz.

        Mütevazi mutluluk duygularımızı tatmin etmiyor artık. Patlamış mısır, çikita muz, afilli kesilmiş portakaldı yılbaşı benim için önceden. Sofrada hindi şart değildi , herhangi bir kümes hayvanı kafiydi. Zaten 12 ay yemediğim, aklıma gelmeyen hindi kuşunu yemek neden yılın son günü aklıma gelsin ki.

       Hele gece yarısı olsun da  dansöz çıksın  diye uykuyla savaş verirdik. O da 40 kart tüllerin ardında. Şimdi ise anoreksialı mankenlerin iç çamaşırı defilesine kaldık. Nerede Sibel Can'ın o kıvrak dansı nerede bu Safinazların kazulet yürüyüşleri.

       Aman beni anti yılbaşıcı sanmayın. Şimdinin modası yılın bu vakti Noel Baba'ya, çam ağacına kulp takmak malumunuz. Ama yılbaşının çılgınlar gibi alışveriş yapmaktan  başka da anlamları olduğunu düşünüyorum.Alışveriş stresi yeni yıl neşesinin önüne geçmesin derdindeyim. Çağımızın yeni müptelası mükemmelliyetçilik bu yılbaşı bir adım geride dursun.

       Yeni yılda çılgınlar gibi sevin, mutlu olun. Hem de çok. Sevgiler :)

Yorumlar

  1. Anoraksiyalı mankenkeler lafına çok güldüm:))

    YanıtlaSil
  2. valla beni anti yılbaşıcı sanabilirler :)
    yabancılardan daha çok sahipleniyor bu yılbaşını bizimkiler, kurban bayramında ayağa kalkıyorlar hayvan kesiyorlar diye yılbaşındaki hindileri sebze mi sanıyorlar :)

    YanıtlaSil
  3. Dansöz ve manken karşılaştırması ilgimi çekti. Sahi illa güzel kadınlar mı seyredilmeli yeni bir yıla girerken?:)

    YanıtlaSil
  4. Bu yoklukta insanların hayalleri yılbaşı ee ne de olsa yüceleştirmek bizde önemli unsur :) Yılbaşıları ile hiç anlaşamıyorum. :))) Neyse tombala iyidir. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder