YAZ BİTMESİN

Yaz bitmesin

         Bütün tatilim boyunca 'Yaz Bitmesin' dedim durdum. Ama  ne kadar bitmesini istemesem de şeker pembe yazın son demleri geldi çattı. Sonbaharın esintisi, kestane kokusu, demli çayı elbette eşsizdir ama, yine de bu sene yazla vedalaşmak zor geldi bana. 


               Yaz tatili benim için özgürlük demek aslında. Çocuklarımla doyasıya vakit geçirdiğim, hatta bazen didiştiğim, özlemin olmadığı bu günleri çok arayacağım, biliyorum. Denizin sükunetine, mavinin asaletine ancak bir sene sonra kavuşacağımı bilmek biraz üzüyor beni. Aman Sonbahar duyup alınmasın, neticede ben bir sonbahar kızıyım. 


            Yeni bir mevsim geliyor diye tabiat ana nasıl da coşkulu, baksanıza. Böğürtlenler en ihtişamlı renklerine bürünürken , narlar yeşilden kırmızıya doğru yol alıyor. Çevremize dikkatlice bakacak olursak ne mucizeler gizli. Gözün gördüğünü gönül gözümüzle de görüp her daim şükür edebilsek keşke.
Nar ağacı narsız olur muuuu?


           

               Çocuklarımın ne kadar çok büyüdüklerini anladığım ilk yazım bu sene. Kumsalda ikisi birlikte kudururken , ben güneşlendim, kitabımı okudum, güneşin tadını tüm hücrelerime kadar çıkarttım. Daha büyük konfor var mı bu dünyada?  

               Çocuklar büyüdükçe çatışmalar daha fazla artıyor, evet ama kendi kişisel alanlarını yarattıkları gibi sizin  kişisel alanlarınızın da farkında oluyorlar. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir demiş Herakleitos. Çocuklar değişiyor, anneliğim de değişiyor haliyle. Eskisi kadar evhamlı ve kontrol manyağı değilim artık. Ama zaman ve çocuklar anneliğimi nasıl değiştirecek, zaman gösterecek.


            Yine renkli, sıcak ve mutlu bir tatili geride bıraktık. Her anı doyasıya yaşamak istediğim huzurlu bir sezon  oldu benim için. Aslında insan mutlu olmak istiyorsa yaz, kış fark etmez.
           
                    İnsanın gönlü yaz olsun her dem bak nasıl ışıldıyor. 






Yorumlar

  1. ben de çok severim yazı♥güneşi,denizi,yaz meyvelerini..sanırım yaz kızıyım ben,onunda etkisi var:)))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneşin enerjisi kanımızı kaynatırken , yaz sevilmez mi? Hele deniz, ben en çok denizi seviyorum. Yazın son günlerini mutlulukla geçirmeyi dilerim. Sevgiler :))

      Sil
  2. Bence sizi yazdan çok çocuklarınızla geçirdiğiniz o güzel zamanlar mutlu ediyor.. gibi gibi.. :) :)
    Tabi tatilin o dayanılmaz hafif güzelliği de cabası.
    :)
    Dediğiniz gibi, yeter ki içimizdeki yaz hiç geçmesin.. o, karakışları ilkbahara çevirmeye yeter de artar bile.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah nasıl güzel anlattın beni Hayalperest. Çocuklarımla hasret giderip tam zamanlı anneliğin tadını çıkartıyorum. Arada çıldırasım geliyor, o ayrı :P İçimizin yazı hiç bitmesin . Sevgiler :)))

      Sil
  3. ahhhh esracım aynı duyguları payşlaşıyorum seninle.yaz bitmese keşke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgürlük gibisi, güneş, yaz gibisi var mı Edaaa, nasıl anlıyorsun halimden :)

      Sil
  4. Bizde ise tam tersi var aslında :) Koca yaz tatilinde sadece bir hafta tatile gittik, girdik denize geldik ofisimize... İşte tam da bu nedenle "ben denize girdim, bitsin artık yaz, bir işe de yaramıyor nasılsa" diye bir hal var üzerimizde ;) Şuan dışarıda kar mı var, güneş mi var pek haberim yok aslına bakarsan, farketmiyor da ;)

    YanıtlaSil
  5. Bitti sayılır zaten. Aman yaz da neymiş, boş ver sen bana. Şöyle bir kış gelse de kazaklara , botlara kavuşsak:) Mis gibi dizi sezonu da açılır, oooh :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder