Dünyanın En Mutlu Çılgınısın

       

     Bir çocuğu sevmekle başladı her şey. Onun gülüşüyle, bakışıyla, dokunuşuyla anlam kazandı tüm evren. Bu zamana kadar edindiğin dertlerin hepsinin kocaman bir hiç  olduğunu bir çocuğu sevmekle öğrenirsin işte. O çocuktur sana yağmurda su birikintilerine basmanın ne kadar keyifli olduğunu  ve uykudan önce yanağa kondurulan öpücüğün ne kadar kutsal olduğunu hatırlatan. 

        O minik kalp atışıdır gözlerinin olur olmaz ıslanmasına sebep olan. Dünyadaki tüm çocukları sevmene sebep olan, yolda gördüğün  yavru kediyle annesine tatlı bir bakış attıran.

           Bir çocuğun sevgisidir iyilerin her zaman kazanacağına inandıran. Ona daha huzurlu ve barış dolu bir dünya bırakmak istiyorsan, tüm grilere rağmen  inadına  yaşamak diyorsan da sorumlusu o çocuktur aslında. Dudaklarından dökülen her anne kelimesi meleklerin yeryüzündeki fısıltısı gibi geliverir bir anda.  Ağlayan herhangi bir çocuk gördüğünde için yanar, olur olmadık bir anda burnuna saçlarının kokusu gelir, uykusundayken özlersin, çamaşırlarını katlarken öpersin.
   
            Annelik böyledir işte. Sonsuz ve çılgınca seversin. Çılgın olmasan; günler süren  uykusuzluğa, ateşli geçen gecelere, gaz sancılarına, kafasına atılan dikişlere, ağlama krizlerine ve daha nicelerine nasıl katlanırsın. Annesin işte, kabul et çılgınsın. Ama unutma ki Dünyanın en mutlu çılgınısın.


Yorumlar

  1. Ey çılgın anne.. :)
    Anneliği ne güzel de anlatıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  2. Güzel gönüllü arkadaşım. Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder