LAS FALLAS 2014




              2015 Mart ayı için yapılacaklar listemde La Fallas festivali olacağını şimdiden tüm kamu oyuna ilan ediyorum. Bunca gösteriş, eğlence, sanatın bir araya geldiği Las Fallas Valensiya-İspanya'da 12-19 Mart  tarihleri arasında yapılıyor. Bir nevi bahar bayramı.
             Festival yaklaşık 700 yıldır Valensiya'da kutlanıyor. Tabii her geçen yıl biraz daha tecrübe kazanan İspanyollar her sene bir şölene imza atıyor.  La Fallas'ın başlangıcıyla ilgili de çeşitli rivayetler mevcut. Çocuklara oyuncaklar yapan San Jose'nin atölyesinin yanması sonucu halk her yıl dev kuklalar yaparak ve daha sonra onları yakarak hem baharı karşılıyor hem de San Joseph'i anıyor.Kuklalara 'ninot' deniyor. Ve ninotlar kesinlikle birer sanat eseri kıvamında. Bu yıl 707 tane ninot vardı ve her ninot alanında canlı konserler yapılıyor.
          2014 yılının ana  ninotu Michelangelo'nun Moses (Musa) heykeli olmuş. Siyasi hicivlerin özgürce yapıldığı Las Fallas boyunca, havai fişek gösterileri, özel kostümlerle geçit töreni yapılıyor. Muhteşem kostümlerin fiyatlarının da 3000 euro civarında olduğunu da üzülerek belirtmek zorundayım.
       
         Las Fallas festivaline iş gezisi dolayısıyla katılan sevgili eşim benim için renkli kareler yakalamaya çalışmış. Tabii anlata anlata bitiremediği bu şöleni sizlerle paylaşmasam olmazdı.  Artık bana da seneye bu festivalin  rövanşını almak düşer.






















     



Yorumlar

  1. Kabarık kabarık etekli elbiseler.. Allah Allah.. ne hoşlar. Eğer ki bunların fiyatıysa o dediğiniz, birşey diyemem. :)
    Çok güzel gerçekten. Hele o ikili heykel harika. :)
    Size şimdiden bol eğlenceler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o kıyafetleri görünce inan aklım yerinden çıktı. Hemen bir tane de benim olsun istedim. Tabii bu arada nerede giyeceksem :) İnşallah seneye ben de orada olurum da pazarlık falan yapıp ucuza bir tanesini kapabilirim :P

      Sil

Yorum Gönder