KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE

       
        Çatlak kurabiye bu zamana kadar defalarca denediğim, bir türlü de tutturamadığım bir tarifti. Ama "Yenilen pehlivan güreşe doymaz " sözünü felsefe edinmiş biri olarak bu kurabiye tarifini eninde sonunda başaracaktım. Bu uğurda harcanan yumurtalara da selam olsun bu arada. Kokusu, dokusu beni benden aldı ama eğlencesi hepsinden de fazla beni mutlu etti. Özellikle hafta sonları , çocuklar evdeyken , tembellik ruhumuzu henüz ele geçirmeden bu kurabiyeleri yapmayı çok seviyorum.

            Çatlak kurabiyelerin tarifi oldukça kolay. Yani gözde büyütecek hiç birşey yokmuş.
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Mikserle çırpın.
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ ekleyip çırpın.
1.5 çay bardğı un
25 gr. kakao
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hepsini ekleyip kaşıkla karıştırmaya devam edin.
En son 1.5 yemek kaşığı sütü de ekleyip, karıştrın. Derin dondurucuda 15 dk bekletin. Küçük parçalar koparıp, yuvarlak hale getirin ve bol pudra şekerine bulayın. Tepsiye yerleştirirken aralarında mesafe olmasına dikkat edin. Kurabiyelerin üzerine kesinlikle bastırmayın. Yusyuvarlak olarak tepsiye yerleştirin. Aksi takdirde istediğiniz görüntüye ulaşamıyorsunuz. 170 derece , önceden ısıtılmış fırında 9-10 dk pişirin. Süre dolduktan sonra hemen fırından çıkarın.Çatlak kurabiye tarifini aldığım ve çeşit çeşit lezzetli kurabiyelerine hayran olduğum tatlı arkadaşım Manolya'ya da kocaman sevgiler bu arada :)


                 Bahar gelirken en sevdiğim şeylerden biri moda dergilerini karıştırmak. Biraz olsun dünyadan uzaklaşmak, renklerin arasında kaybolmak. Modayı çok yakından takip ettiğimden değil, parlak kağıtların arasında birazcık dolaşmak bana iyi geliyor sadece. Bu arada ilk gif deneyimimle de karşı karşıyasınız. Kafamda deli gifler dolaşıp duruyor şu anda.
               
                Bu arada kurabiye demişken adını anmasak olmaz tabii. Hak ettiği Oscar'a nihayet kavuşan Leonardo'yu da yeri gelmişken tebrik ediyorum. Gönlümüzün tüm Oscar'ları, Altın Küre'leri, Altın Portakal'ları hepsi onundu zaten.
             
                    Kurabiye gibi günler dilerim :)
             
         

Yorumlar

Yorum Gönder