Lapa Lapa Çocuk Olmak


                   Bu aralar üzerimize lapa lapa çocuk olmak yağıyor. Gökten kimi zaman nazlı kimi zaman da coşup oynarcasına dökülüyor kar taneleri. Bu arada herkesin yaşı eşit oluyor, sokaklar birbiriyle kar topu oynayan , şakalaşan çocuklarla dolup taşıyor. Kimi daha 8 yaşında kimisi otuzlarında. Kırk, yirmi fark etmiyor kar yağarken yaşınız. Hepimiz çocuğuz o büyülü saatlerde.


                 Biz her kar yağdığında olduğu gibi soluğu çocuk parkında aldık. Güvercinlere, kedilere, köpeklere yem, mama getiren insanları görmek beni çok mutlu etti. Dedim ya, kar yağınca hepimiz çocuğuz. Bir o kadar masumuz işte. Dünya'da güzel şeyler oluyor ve eminim çok daha güzel şeyler olacak. Deli Anne'nin Damladaki Okyanus hareketi aklıma geldi. İyilik bulaşıcıdır azizim. Bu aralar ekmek kırıntılarını, pirinç, bulgur tanelerini pencere kenarımızda paylaşmak , bu evrende yalnız olmadığımızı aklımıza getirmek ne büyük bir huzur kaynağıdır aslında. İnsan niyetine iyilikten yana rota çizince karşısına ne kolaylıklar, ne güzellikler çıkıyor işte.

                 Karda eğlenmesi,dinlenmesi çok güzel elbette ama yardıma ihtiyacı olanlara el uzatmayı aklımıza getirdikçe çok daha güzel aslında.

                 Kalpleriniz kar beyazını yitirmesin....

             









Yorumlar