Yürü Gülüm Yürü

   
         Huzurla hafifleme maceramda şüphesiz egzersiz yapmanın yeri çok büyük. Düzenli ve kendine güvenle atılan her adım hedefe daha da yaklaştırıyor haliyle. Lara Croft misali tüm zorlukların üstesinden  tek kaşımı kaldırarak gelebileceğimi yeni öğrendim. Tabii tek yumrukla köpek balığını bayıltamam ya da avizeden sallanırken bir salon dolusu kötü adamı yok edemem. Motivasyon denen sihirli değnekle yapamayacağım iş yok ama o net.

           Zayıflamanın birinci kuralı tabii ki daha az kalori tüketmek. İkincisi ise daha çok hareket. Atalarımız boşa dememiş: "Nerede hareket, orada bereket ". İki buçuk ay spor salonuna gittiğim dönemde hareketin kalori yakmadaki değerini gördüm. Başlarda tık nefes kalırken, bir ay sonra kelebek gibi hoplayıp zıplamaya başladım. Zayıf olup da egzersiz yapanları  daha iyi anladım bu arada. Mutluluk hormonlarım tavan yaparken kendime günde bir saat ayırmanın lüksünü de yaşadım.


           Ancak  Ramazan ayı, yaz tatili derken spor salonuna ara vermek zorunda kaldım. Bir yandan da spor yapmayı bıraktıktan sonra verdiğim kiloları alır mıyım korkusu vardı. Tam o sırada Leslie Sansone ile tanıştım Evde yürüyüş tam da aradığım programdı. Sabah ya da akşam, ne zaman istersem Leslie ile yürüyorum. Yürürken de haliyle huzurla hafifliyorum. Bu arada Allah nazarlardan esirgesin, Leslie Hocam  yorulmak nedir bilmiyor. Aynı anda espri yapıyor, muhabbet ediyor, ileri geri yürüyor. Tabii güleryüzlü ve normal insan ebatlarında olması da önemli benim için. Survivor adasında 400 gün kalmış gibi görünen, botoks bakışlı,  pilates gurusu eski manken formunda bir insan beni ancak spordan soğutur.

        Ben şuracığa Leslie Hocamın videosunu koyuyorum. Hoplamak, zıplamak isteyen buyursun tıklasın. Lara Croft motivasyoncunuz olsun efendim  ...


Yorumlar

Yorum Gönder