DENİZE VEDA

     

                 Denizi ve ona ait olan herşeyi çok severim. Kumu, çakılı, midye kabuklarını, yosunu hatta dalgasını bile severim. Denizsiz hiç bir memlekette yaşamayışımdandır belki de bu yaşıma kadar. Sahile vuran minicik bir midye kabuğunda bile ne maceralar ne masallar var, kimbilir?

              Ruhumun yorgunluğunu alır kimi zaman deniz , kimi zaman da öfkemi alır.Bazen de can katar canıma. Kokusu, serinliği, enginliği....
           
                Sonbaharı karşılarken denizin kenarından birazcık uzaklaşıp işe güce, okullara dönme vakti geldi çattı. Ben bu sonbaharı yakaladığım son sahil görüntülerimle karşılamak istedim. Yazın son günleri olsa da , sahil yine tüm ihtişamıyla göz kamaştırıyordu.  Özleyeceğim kumsalda yalın ayak dolaşmalarımı, dalga sesine karışan çocuk cıvıltılarını, martıların caka satışlarını.

                  Ama bilirim ki, yaz da kış da insanda. Neyse, dostum deniz biraz dinlensin . Biz sonbaharın romantizmine kapılmaya başlayalım bakalım. 


DENİZİN BALLADI

Gözlerin en bakışında
Bir en deniz,
Ve denizin en gözünde
Bir bakış, o sensin deniz..

O bakışa ben baktım..
Deniz bakışındaydı, baktım
Bakışındaydı gözleri,
Gözlerindeydi deniz.
Özdemir Asaf
















Yorumlar

  1. Ben de yaşlandıkça denizi havuza tercih eder oldum sanırım. Sadece yosun olayına hâlâ alışamadım gitti.
    Keşke her mevsim denize girilebilse ne güzel olurdu değil mi? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güven, yosun olayına ben 35 yaşımdan sonra alışmaya başladım . Sanırım doğa sevgisinin zamanla bir ilgisi var. Havuz da güzel ama denizin ucu bucağı yok. Ben en çok sonsuzlukta kaybolma hissine hayranım. Her mevsimde denize girme dileğine sonuna kadar katılıyorum tabii ki :))

      Sil

Yorum Gönder