BİR ÇIRPIDA GAME OF THRONES

      Game Of Thrones ne zaman başlayacak, Demir Taht'a kimin mabadı konacak diye aylardır boşa beklediğime mi yanayım, sıkıntıdan patlayarak izlediğim bölümlere mi yanayım bilemedim işin doğrusu. Maceradan maceraya koşarız, Kış Tepesi senin Kralın Şehri benim diye diyar diyar gezer ,çayı demler , çekirdeği çıtlatırız diye 31.03.2013 tarihini beklediğime hiç mi hiç değmedi sevgili okur. 10 bölüm boyunca vücuttaki çeşitli uzuvların itinayla kesilmesini izledik, zengin oğlanla Yarmagül'ün aşkına şahit olduk, bir de kara kalpli , bol paralı Lannister'ın ilk defa ağzından okkalı ve de anlamlı bir söz çıkmasına şahit olduk. Kafanız biraz karışmış olabilir. Hemen toparlıyorum.





          Önce acıların çocuğu, anadan öksüz babadan yetim, saf bakışlı  Jon Snow'dan başlayalım. Kıvırcık saçlarına ve de kayık kaşlarına rağmen genç kızların ayılıp bayıldığı bu delikanlının bir tarafları epey dondu bu sezon. El alem saraylarda, kuş tüyü yataklarda yayım yayım yayılırken bu çocuk karların içinde bir o yana bir bu yana savrulup durdu. Tabii bu seyahatinde ona eşlik eden yamyam kılıklıları da ekleyin. Hırlısı, hırsızı, uğursuzu tepesinde bu garibimi pek bir hor gördüler. O da yetmedi zavallıyı düz duvarlara tırmandırdılar. Yani bu bölüm de sefil hayatında pek bir şey değişmedi. Kızıl saçlı yaban gülünü saymazsak tabii. Bu kadar sıkıntı arasında kendisi halvete nail oldu. Sevinsin garip.




           Gelelim Daenerys Targaryen'a namı diğer Khalesi. Üç ejderha annesi olduğuna bakmayın. Kendisi aynı zamanda ne kadar fakir fukara , garip guraba var hepsinin annesi olmuş durumda. Hile hurda ile 800 kamyon dolusu psikopatı bedavaya getirdi. Özgürlüklerini de verdi, başına bela olur mu bilemem artık. Her geçtiği köyde halka boncuk dağıtır gibi özgürlük dağıttı. Ben bu bölüm kedisini biraz kasıntı azıcık da tipsiz buldum. Bu arada Naharis adlı yakışıklımsı bir savaşçıyla da ittifağa girdi.(Bkz. sağdan birinci, inci dişli, örgülü abimiz)  Düğünlerini de görürüz gibime geliyor benden söylemesi. Ejderhalar ise pek bir olaya girmedi. Beklentiler bu sezon boşa gitti.



                  Dizinin en yakışıklı  ve de en nefret edilen karakteri olan Jamie Lannister'a itiraf edeyim epey bir acıdım.Jamie aslında iyi çocuk da ailesi kötüymüş ben onu anladım. Aslında bu sezonun baş erkek oyuncusu olduğunu da açık ara söyleyebilirim. 1. sezon parlak zırhı ve sarı saçlarıyla Shrek 2 'deki çakal Prens'e benzeyen Jamie gördüğünüz gibi pek gelecek vaat etmiyor. Yanında dişi şovalyesi ile birlikte Kralın Şehrine kaçak yolculuk yapan Jamie yolda bir grup eşkiya ile karşılaşıyor ve sağ elini kaybediyor. Az önce de bahsettiğim gibi, Game Of Thrones bu sezon mezbahane gibiydi. Kafa, kol, parmak , vs. derken olan bizim yakışıklıya oldu. Brienne ile aralarındaki elektrik de gözden kaçmayacak nitelikteydi. Allah mesut etsin diyelim. 






             3. Sezon'da Lannister'lar üçkağıtta sınır tanımadılar. Stark'ların güzel kızı Sansa'yı küçük adam Tyrion Lannister'la evlendirdiler. Ama Tyrion delikanlı çocuktur. Sibel Kekilli'nin canlandırdığı Shae'ye olan aşkı hala full çekmektedir.  Joffrey delisini de Margaery çakalıyla geçen sezon nişanlamışlardı. Cersei cadısı bu durumdan pek memnun değildir. Çünkü bilindiği üzere bir ipte iki cambaz oynamaz.  Birbirlerini yemelerini umuyorum.




            Ve Kuzey'in Kralı Kanlı Düğünde can verir. Rob Stark bilmiş anasının aklına uyar ve ölür. Önce Rob'un karısı, kendisi ve sonunda da annesi Cat Stark hain bir pusuya düşürülür. Yine kan gövdeyi götürür. Kahraman ruhlu , erkek Fatma olan Arya ise tam annesine kavuşmak üzereyken  bunlar gerçekleşir. Önümüzdeki sezonda Arya Stark eminim elinden geleni ardına komaz artık. Valar Morghulis diyeceği günü dört gözle bekliyoruz. 
         
              Bu arada Greyjoy diye bir besleme vardı hatırlarsanız. Stark hanesine yaptığı fırıldaklıkla ihanetin kitabını yazmıştı. Şu sıralar elleri kolları bağlı vaziyette Rob Stark'ın katilinin oğlunun ellerinde. Ve Greyjoy bu kasap ruhlu çocuk sayesinde vücudundan epey bir şey kaybetmiştir. Beter olması dileklerimle. Resmini bile koyamıyorum. Gıcık ve de sevimsiz bir insandır kendileri.
             Bir de Baratheon cephesi ve Kırmızı Saçlı Kadın var. En çok sıkıldığım sahnelerin sahipleridir. Robert Barethon'un gayri meşru ve tek oğlunu kaçırdılar. Turşusunu mu kurar, kral mı yapar. Ben karışmam oralara. 
          Koca bir sezon kafa , kol kopmaları ile bitti. Ben bu sezonu açıkçası pek tutmadım. Çok ağır ilerledi. Bu kadar uzun süre beklemeye ise hiç değmedi. Final bölümünde ise Daenerys'in iyilik meleği rolleri abartılı geldi. Game Of Thrones 3. Sezon A Strom Of Swords- Kılıçların Fırtınası kitabından uyarlama. Ancak sadece ilk kitap uyarlandığından sanırım bana biraz ağır ve kısa geldi. Bu durumda aylarca beklemek yerine yarın ilk iş Kılıçların Fırtınası 2'yi alıyorum. Bu da benim kendime karne hediyem olsun bakalım.


                  Yılardır tanıyıp, hiç sevmediğimiz kötü adam Tywin Lannister'ın 'Any Man Who Says ''I am King'' Is No True King' - ''Kim ben kralım diyorsa o gerçek bir kral değildir.'' diyerek uyuz torunu Joffrey'e ve kendini Kral vb. zannedenlere lafı koymuştur. 
              Tahtsız ve oyunsuz günler dilerim.....
            
                              
                      


Yorumlar

  1. Güzel özet olmuş:)
    Yalnız Rob, bilmiş anasının lafına uyduğu için değil, uymadığı için öldü. Anası "o kızla evlenme" dediydi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eee, ne demişler ulu sözü dinlemeyen ulur:)))

      Sil
  2. bayıldım yorumuna bende bu sezonu pek beğenmedim hep söylerim bu dizi 10 yıl önce yayınlanıp final yağmış bir dizi olmalı idi.şimdi 1 yıl bekle 10 bölüm için =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Büşra, bari 15 bölüm falan çekseler. 52 haftanın 10 haftasını izleyerek 42 haftasını bekleyerek geçiriyoruz. Ayıp yaw:(

      Sil
  3. uf ya düğün bölümünü bende izledim eşim bakıyo diye onlardan önce can verecektim.bu ne ya bukadarına amleyathanede bile rastlamıyoruz uykum kaçtı gece gece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mezbahane Oyunları diye dizinin adının değiştirilmesini teklif edelim, ne dersin:))

      Sil

Yorum Gönder