KAÇ YAŞINDA MIYIM?


       Geçenlerde oğlum yaşımı sordu. Aslında ne basit bir sorudur. Cevabı 365 günde bir değişse de kanınızın çekilmesine sebep olacak bir soru hiç değildir. Önce oğluma baktım, ne kadar minik diye içimden geçirdim. Sonra eskittiğim yıllara baktım, durum pek de iç açıcı değil. Hele  yaklaşık 3 ay sonra Dante gibi yolun yarısında olacağımı da hesaba katınca yaşımdan hiç de memnun olmadığımı fark ettim. 
    Evet, tam 34 yaşındayım. Halbuki ben Neverland'li küçük bir kız değil miydim? Benim geçtiğim yollarda apartmanlar, otomobiller, gri bulutlar olmazdı. Onun yerine şatolar, tek boynuzlu atlar, uçuşan minik periler vardı. Canımı sıkıp beni üzenler ise kötü kalpli cadıydı ya da hain büyücü. Ben şövalye mızrağımı kuşanıp, Pegasus'a atlayıp hepsinin hakkından gelmiyor muydum?  Ne zaman eskidim ben bu kadar. Hala dünyadaki her imge benim için bir masalın sayfası. Ruh ve beden uyuşmazlığı mı yaşıyorum yoksa acınası bir şekilde kendimi mi avutuyorum? Bilmem , cevap veremiyorum. 
     Çocuk gibi oyun oynamayı, elma şekeri yemeyi, bisiklet sürmeyi, kumlara bulanmayı ,terliyken soğuk su içmeyi ,  kelebek peşinde koşmayı hala çok seviyorum. Bu 34'lük koca bebek sanırım bazen komik görünüyor olabilir. Ben bunu önemsemeli miyim peki? ...
     Hiç zannetmiyorum. Sağlığım el verdikçe, hele iki tane de küçük arkadaşım oldukça; kusura bakmasın kimse bu masal kitabına daha çok sayfalar eklenecek sağlık oldukça. 

Yorumlar

  1. İnşaallah.. Allah hep güzel günler yaşamayı nasip etsin.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Amiiin Esra'cım inşallaah. Ansiklopedi gibi olsun masal kitabınız :)
    Koca bebeklikten vazgecmee sakın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, hepimizin ki öyle olsun inşallah:)

      Sil
  3. İşte buuu. Aynen katılıyorum. Hatta aynılarını yapıyor ve yapmak istiyorum. Kendime pamuk şekeri ve elma şekeri aldığımda mutluysam bu da bana yeter :))Üstelik de yaşım senden epey bir fazla. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında en doğru yaş, hissedilen yaş. Ne güzel bu duygularımızı paylaşabilmek:))))

      Sil
  4. Bloguma bıraktığın yorumlar için teşekkür ederim. Bende blogunu keşfetme turundayım. Çok çok başarılı buldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Senem, ben de sıkı takipçinim:))

      Sil
  5. Gençlik bir hayat devresi değil, bir akıl halidir. Yıllar cidi buruşturabilir, ancak heyecanların bitişiyle ruh buruşur. İnsan, kendine olan; güveni kadar genç, kuşkusu kadar yaşlı, cesareti kadar genç, korkuları kadar yaşlı, umudu kadar genç, bezginliği kadar yaşlıdır. Hiç kimse fazla yaşamış olmakla yaşlanmaz. İnsanları yaşlandıran ideallerinin bitmesidir. Kalbi sevdikçe, neşe duydukça, güzellikleri fark ettikçe, beyni yeni şeyler keşfettikçe herkes gençtir. İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar, oysa yaşamadıkça yaşlanırlar. İnsan yaşlı olmaya karar verdiği gün yaşlanır...!(alıntıdır Glodstone) Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder