DONDURMAMI KENDİM YAPTIM


Çocukları yaz boyunca oyalamanın türlü yollarını araştırırken, aklıma dondurma fikri geldi. Yazın olmazsa olmazı olan dondurmayı neden evde denemeyelim dedik ve kolları sıvadık hemen. Gerçi küçük yardımcılarım, hemen sıkılıp beni yarı yolda bıraksa da ben inatla dondurma ustalığına koyuldum. Bu tarif oldukça kolay ve ekonomik. Her evde bulunan malzemelerle kolay dondurmaya kavuşabiliyorsunuz. Bakalım nasıl yapmışız;



Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket krem şanti (Dr. Oetker tercihimdir)
Damla çikolata
Vanilya

Süt, pudra şekeri ve krem şantiyi mikser yardımıyla çırpıyoruz. Kıvama geldikten sonra damla çikolata ilave ediyoruz. Buzdolabının dondurucu kısmında ağzı kapalı şekilde 5-6 saat bekletiyoruz. Sonra mı, ister meyve soslu, ister drajeli, ister sade olarak damağımızı şenlendiriyoruz. Bir daha ki sefere limon rendeli yapmayı düşünüyorum. Yaratıcılıkta sınır yok, denedikçe göreceğiz. Afiyetle...

Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor. Elinize sağlık, afiyet olsun. Yemiş kadar oldum. :))

    YanıtlaSil
  2. ben de denemeliyim bu tarifi, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. nefis.... görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Afiyet bol şeker olsun. Pek bi soğuk ve lezzetli görünüyor. :) :)
    Denemek lazım.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor, peki gerçekten dondurma gibi sert oluyor mu yoksa mc donald's dondurmaları gibi krema kıvamında mı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özge, evet çok sert olmuyor. Hafif bir kremamsı yapısı var. Ben de açıkçası biraz kremalı severim, iyi geldi bana bu tarif:))

      Sil
  6. ellerinize sağlık..çok güzel görünüyorlar..ben de mutlaka denicem..buarada limon fikri de kesinlikle uygulamaya geçilmeli..güzel olur bence :)

    YanıtlaSil
  7. Aaaa cok merak ettimmm tadini canimm;))) ellerine saglikjkk

    YanıtlaSil

Yorum Gönder