Tuzlu Kurabiyeler ve Sukulentler

         Tatlıcı mısın , tuzlucu musun deseler hiç düşünmem tuzlucuyum derim. Öyle ki kurabiyenin bile tuzlusunu tercih ederim. Tuzlu kurabiye familyasından tüm hamur işlerini üşenmeden dener, ertesi sabah ödemden yüzümün gözümün şişmesini düşünmem. Önceden her kurabiye tarifinin içine bir kalıp margarin mutlaka konurdu. Yıllardır zeytinyağı ve tereyağına insanları küstürüp, mutfağımızı margarin yağlarına esir eden zihniyete ne desek az gelir. Son yaptığım tuzlu misket kurabiyelerde tabii ki margarin yok. Tereyağı ve zeytinyağı ikilisinin baş rolde olduğu bu kurabiyeler hem kıtır hem lezzetli. Çabuk bayatlamaması da benden 10 puan almasına sebep oldu. Bu tarife yemek.com'un Instagram hesabında gördüm. Dedim ya tuzlucuyum diye bodozlama atladım tarifin üzerine. Çörek otunu bir yemek kaşığı koydum. Ev halkı çok bilmiş olduğundan muhalefete düşmemek için oranını hafif azalttım. 
Misket Kurabiye Malzemeler:
1 yumurta ( sarısı üzerine sürmek için, beyazı hamura katılacak)
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 çay bardağı çörek otu
1 paket kabartma tozu
4,5 çay bardağı tam buğday unu ( beyaz unla denedim)
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı elma sirkesi
        Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıştırın. Sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur haline gelince minik toplar şeklini verin. Yumurta sarısını üzerine sürüp 180 derece fırında 15-20 dk pişirin. Soğuyunca, afiyet olsun, fazla kilo olmasın. 
       Bu aralar baharı bekleyen kumrulara döndüm. Ne kışın hayrını gördük ne de güneşte çiçek açabildik. Sukulent sevdamdan bahsetmiştim daha önce. Dünyanın en kaprissiz en kötü gün dostu bitkisi olan sukulentlere merakım malumunuz. En son sukulentim ile kolleksiyonumu biraz daha genişlettim. Üzüm salkımı gibi, narincik. Tonton adını verdim kendisine. Hava şöyle biraz daha ısınsa, topraktan dumanlar çıksa da bahar güneşinde saksıda toprakla oynasam. Tonton da güneşlenir hem, fena mı?

Yorumlar

  1. Bu kurabiyler çayın yanına çok iyi gidiyor :))))

    YanıtlaSil
  2. Canım çekti mis gibi çörek otlu kurabiyeden, ellerine sağlık arkadaşım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Kokusu tadından önce cezbediyor :)

      Sil
  3. Tonton favorim, hiç böylesini görmemiştim. Ben de çok severim:)
    Çay yanına kurabiye, 10 numero 5 yıldız:)

    YanıtlaSil
  4. bayılırım tuzlu kurabiyeye
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder