Süper Olmak İstemiyorum

     
     Her zaman çok güçlü olmak zorunda mıyız ?Süper kadın, süper anne, süper evlat olmak zorunda mıyız? Her Kadınlar Günü'nün ardından kadınların doğa üstü güçleri olan varlıklar olarak anıldığı yazılar, illüstrasyonlar kalır. 
       Ama size bir şey söyleyeyim mi ; Bizim de canımız yanar, bazen düştüğümüzde kalkamayabilir, bütün işlere koştururken ihmal ettiklerimiz vicdanımızı delip geçebilir. Biz de acıkır, biz de kıskanır biz de hasta oluruz.
        Kadın kardeşlerim, işe güce, yemeğe, okula, toplantılara ve bir dünya işe koştururken normal faniler olduğumuzu unutmayalım. Her işi mükemmel yapayım derken kaçırdıklarımızı hesaba katmak gerek. Ev işlerine deli gibi koşturup, bakımlı saçlarla ışıl ışıl gülümsemek bizim boynumuzun borcu değil. (Biz işten gelen kocadan Biscolata pozları bekliyoruz muyız?)
      Bu Dünya ne bizim ne onların. Birlikte, adaletle, saygıyla koca dünyanın yükünü omuzlamalıyız. Ben artık kadınların süper kahraman rolünü üstlenmesini istemiyorum. Limitleri zorlarken hayatı kaçırmayalım. Şen kahkahalarla iyi ki varım  iyi ki kadınım diye haykıralım.
       8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun.


Yorumlar

  1. Evet. Süper olmak zaten çok zor...
    Insanı vicdanen yoruyor bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlü kadın gazıyla kendimize haksızlık ediyoruz. Yazık ediyoruz kendimize.

      Sil
  2. Haykıralım biz güçlüyüz
    Kırsalda küçük yerlerde yaşayan kadınların işi çok daha zor
    Mahalle baskısı aile otoritesi
    Maalesef kadın olmak zor sanat ülkemizde
    Bakış açısı ve zihniyet değişmeli

    YanıtlaSil
  3. Töre, örf, adet diye diye kırsaldaki kadınları sömürdükçe sömürdüler. Köy Enstitüleri felsefesinde yapılacak yeniliklere ihtiyacımız var. Çok eksiğimiz var ne yazık ki çok :(

    YanıtlaSil
  4. Kendi adına konuş, ben bekliyorum Biscolata pozları:)))) Alemsin ya:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhaa, olsa fena olmaz hani. Beklentimi düşük tutuyorum ki, hayal kırıklığına uğramayayım ;))))

      Sil

Yorum Gönder