Salataya, menemene, çorbaya, kızartmaya, soteye , her yere at bir parça biber. Ama acı biber kesinlikle favorimdir. Onun insanı hafif sarhoş eden acı tadından midem izin verir de uzun süre vazgeçmem umarım.
Acı biberin kötü şöhretini biraz düzeltmek amacıyla faydalarına da bir göz atalım isterseniz.
- Mantar oluşumunu engeller.
- Sindirime yardımcıdır
- Tükürük bezlerini harekete geçiriyor. Bu da sağlıklı bir sindirim ve ağız sağlığı için avantajdır.
- Kan pıhtılaşmasına yol açan etmenleri engeller
- Antibakteriyeldir
- Antioksidandır
- Tümörlerin oluşumunu engelleyici olduğuna dair çalışmalar var.
- Kilo kaybını destekler ve metabolizmayı hızlandırır.
- Romatizma, bel ağrıları, iltihap gibi durumlarda ilaç sektöründe kullanılır.
- A, C, E vitaminlerini içerir.
- Soğuk algınlığı ve gribin etkilerini azaltmada yardımcı
Tüm biber severlere selam olsun:)
Acı sevmiyorum..ama acı olmayan biberi kütür kütür yemeyi severim..menemende de severim :)
YanıtlaSilhttp://loveandsmile.wordpress.com/