KOLAYCIK KUMPİR

    Bu sabah hem pratik hem de çocukların çok sevdiği bir tarifi denmek istedim. Evdekiler memnuniyetlerini anne bir tabak daha alabilir miyim şeklinde belirtti. Sormayın gitsin keyfimi. Kumpire çocuklar bayılıyor. Evde yapmak da hiç zor değil. Neyse tarifimize geçelim. 
Malzemeler
1 kg  patates
1 kavanoz bezelye- havuç garnitür konservesi
Kaşar peyniri
Sosis
Sıvıyağ,tuz


   Patatesleri enine ince ince doğruyoruz. Bir kapta 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve tuz ile karıştırıyoruz. Büyük boy ısıya dayanaklı kare fırın kabını tereyağı ile yağlıyoruz. Patateslerin yarısını kaba dizelim. 2 yemek kaşığı kaşar peyniri serpelim. Onun üzerine de konserve garnitürümüzü dökelim. Garnitürün de üstüne tekrar kaşar peyniri gezidirelim. Ama bu sefer 1 su bardağı kadar. Kalan patatesleri de fırın kabımızın en üstüne dizelim. 200 derecelik kızgın fırında 15 dk. kadar pişirelim.
 Fırından tekrar çıkarıp üstüne 1 su bardağı kadar kaşar peyniri serpelim. Bunu fırına girmeden önce yapmıyoruz çünkü kaşar peyniri ile patatesin pişme süresi oldukça farklı. Kaşar peynirlerinin altın sarısı renge kavuştuktan sonra dilimleyip, sofralarımızı şenliyoruz. Afiyetle..

Yorumlar

  1. of of süper olmuş bu.. hemen yarın deneyeceğim.. eline sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyor, çok beğendim:) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Çok pratik bir tarif :)) Teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder