Aman Doktor Kahvaltıma Bir Çare

   
      Doktor Mehmet Öz'ün yaptığı kahvaltı açıklaması beni çok şaşırttı. Dünyaca ünlü,  biricik Daktır Oz  sadece beni değil eminim milyonları hayal kırıklığına uğrattı. İşte kahvaltısıyla gurur duyan bir milleti can evinden vuran sözler.
        "Bence 2020'de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum, bu bir reklam aldatmacası" 

      Malum, kahvaltı söz konusuysa diğer öğünler teferruattır.  Domates, salatalık, beyaz peynir, zeytin , ince bellide demli çay hele bir de simit varsa değmeyin keyfime. Hafta sonu kahvaltılarından hiç bahsetmiyorum bile. Kuymak, gözleme, pide deyip çıtayı ve kolesterolü yükseltmenin bir alemi yok tabii.
       Hani yıllardır kahvaltısız sokağa adım atmayın diyen doktorlar köşedeki şarküterinin mi reklamını yapıyordu. İş, güç, telaş üçgeninde, sabahın erken saatlerinde iki zeytin, bir parça simit yemeyi lüks sayarım Doktor. Onu da mı çok gördün?
        Eleştirileri cevaplayan Dr Mehmet Öz Hürriyet 'ten Ece Çelik' in sorularını cevaplamış. Demiş ki
  • "Atalarımız da sabah kalkar kalkmaz yemek yemezdi. Yemek yemeden önce hareket ettiğiniz zaman kaslar daha iyi çalışıyor.
  • Ben sabah yemek yemeyin demiyorum. Ama 07.00’de uyanıyorsanız 11:00’de yiyin diyorum. Akşam da 19.00’dan sonra yemeyin. Siz uyurken bağırsaklarınız da dinlenebilsin. "
   Elbette doktorlarımıza güveniyorum.  Yaptıkları açıklamalarda mutlaka insan ve toplum  salığlığını düşündüklerine inanıyorum. Ancak son dönemlerde sağlık alanında  marjinal açıklamalarda bulunmak moda oldu resmen. 
     X doktor çıkıyor kendinizi ceviz, tereyağ ve yumurta ile marine edebilirsiniz, 
     Y doktor, depresyonu zattiru zuttiru bitkisiyle yenebilirsiniz, 
      Z doktor  en zorlu hastalıkları ellerimle hazırladığım bitkisel kürlerle yenebilirsiniz diyor. 
      Hangisine inanalım? İlaç firmalarına meydan okuyup kendi ürünlerini kakalayan doktorlar bana hiç inandırıcı gelmiyor açıkçası. Reçetenizden ve doktorunuzdan şaşmayın. Doktor dediysek muayenehanesine  gittiğiniz, tedavi olduğunuz doktorlardan bahsediyorum, TV kanallarında milletin sağlığıyla oynayan, yanlış yönlendiren kişilerden bahsetmiyorum.  


     Neyse, bugün hafta sonu. Birazdan kahvaltıyı hazırlarım. 11'e kadar  bekleyemeyeceğim Daktır Oz. 

Sağlıcakla kalın :) 

Mehmet Öz'ün detaylı açıklamaları için :
 https://tr.sputniknews.com/yasam/202001151041011859-dr-oz-ben-sabah-yemek-yemeyin-demiyorum/

Yorumlar

  1. ama kahvaltının mutlulukla bir alakası var:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele ki hafta sonları miskin kahvaltı sofraları tam bir mutluluk senfonisi :))

      Sil
  2. ilk gif çok güzel hani çay bardağı olan :))

    YanıtlaSil
  3. Kim ne derse desin kahvaltısız bir hayat mümkün değil bizde. Her kafadan ses çıkıyor, insan önce kendisini tanımalı. Ne diyet programları ne beslenme şekilleri...hiç benlik değil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum Semi. Paşa keyfimize karışmasalar olmaz. Sahanda yumurtaya ekmek banarak büyüyen bir nesile no kahvalti denemez :))

      Sil
  4. Valla miletin kafası çorba gibi oldu biri farklı konuşuyor diğeri farklı en iyisi nasıl iyi hissediyorsanız öylemi yaşayın desek bilemiyorum.Bende kahvaltı yapmadan çıkmayanlardanım yapacak bir şey yok afiyet olsun. Takibe aldım blogunuzu saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat yeterince karmaşık ve can sıkıcı. Mutlu eden anların kıymetini bilmek gerek. Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil

Yorum Gönder