Erkekler De Örer

       
        Erkekler de örer, hem de nasıl örer. Cinsiyet ayrımı sadece kadınlar için değil, erkekler için de sık karşılaşılan bir durum. Erkek adam dediğin elinde matkapla , çiviyle, çekiçle mi dolaşmak zorunda. Ne yani erkekler de öremez mi ?  Aslında mesele sen ördün, ben ördüm meselesi değil. Mesele şahane bir iyilik projesi. Ta elin Amerika'sında mahkumlar, geçmişte yaptıklarına bir çizgi çekiyor ve Noel Baba'nın yardımcıları olarak müthiş bir sosyal sorumluluk projesinde yer alıyor.



           Teksas'ta Noel öncesinde  tığ işi örgü oyuncaklar ören mahkumlar, Blue Santa adlı bir programa 50 oyuncak bağışlıyorlar. . Bir ay öncesinden örgü öğrenmeleri için  hazırlıklara başlayan cezaevi müdürlüğü mahkumların ilgisinden oldukça memnun. Bu programdaki mahkumlar, geçmişte uyuşturucu madde ile ilgili suçlar işlemiş. Şimdi ise bir geleceklerini ilmek ilmek inşa ediyorlar. Mahkumlar, 10 oyuncak ördükten sonra bir tanesini ailelerine gönderebiliyorlar.

          Mahkumlardan Ramos, geleceğe daha iyi odaklanabildiğini ifade ediyor. Michael Elias ise bu işi eğlenmek için değil, çocuklar için yapıyoruz diyor. Louise ise annesine küçük bir oyuncak ayı örüp gönderdiğini anlatırken göz yaşlarına hakim olamıyor.

             Yaptıkları iş karşılığında para kazanmış olsalardı eminim bu kadar kısa sürede bu denli başarı sağlayamazlardı. İşin ucunda karşılık beklemeden  iyilik yapmak olunca  olunca insanlar daha çabuk olumlu yönde değişim gösteriyorlar. Çocuklar tüm dünyanın ortak olarak en kıymetli varlıklarıdır. Onların mutlu olduğunu görmek, tebessümlerinde minik de olsa bir katkıda olduğunu bilmek eminim her insana insanlığını hatırlatır.

               Dilerim başladıkları bu iyilik hareketi hayatlarını düzenlemeleri için bir fırsat olur. Sevgi, hele ki çocuk sevgisi insanları daha iyi bir hale getiriyor. HzMevlana'nın dediği gibi:
Kardeşim sen düşünceden ibaretsin,
Geriye kalan et ve kemiksin,
Gül düşünürsün gülistan olursun,
Diken düşünürsün dikenlik olursun

          

Yorumlar