Kırmızı Aralık

           Kasım geldi geçiyor. Sarı sonbaharın yerini kırmızı aralık almaya hazırlanıyor. Yılbaşının müjdecisi aralık ayı ile vitrinler  baştan aşağı kırmızıya boyanmaya başladı. 2016'nın son günleri ile koca bir yılın muhasebesine giriyor insan haliyle.

          Her fırsatta umut yaratmayı seviyoruz. Yılbaşından sonra hayatımız daha iyi olmayacak ama daha iyi olmaya inancımız da azalmayacak. Varsın azalmasın. Sosyal medyada serpilen süslü balonlar telefon ve televizyon ekranlarında süzülmeye devam edecek. Demet Akalın yine en acımasız intikam şarkıları söyleyecek. Gençler ve çocuklar sınavların gölgesinde deli gibi çalışıp ,kaygılanacak. Canan Hoca şekere ve ekmeğe çemkirmeye devam edecek. Dar gelirli ,enflasyon denen canavarla ömür boyu süren savaşına  devam edecek. Anne babalar çocuklarının gelecek kaygısından sebep kaygı topuna dönüşecek.  Cahiller yine çok cesur olacak. Simitçi yine sabah 9:15'te yanık sesiyle köşeden gözükecek. Bir demli çaya güzel bir muhabbet eşlik edecek.


          Hayatımızda takvimin değişmesiyle elbette hiçbir şey değişmeyecek. Ama  insanoğlunun iyiliğe olan inancı, kendini yenileme ihtiyacı da asla azalmayacak. Ne olur azalmasın yoksa nasıl döner bu koca dünya. 


Görsel:https://tr.pinterest.com/pin/193162271494246127/

Yorumlar