TATİLDE NE YAPMALI NE ETMELİ

       
        Nihayet benim için de tatil zamanı geldi çattı. Her yaz olduğu gibi bu yaz da milyonlarca maddesi olan yapılacaklar listem var. Tabii çok azını gerçekleştirebileceğim, o ayrı. İlk olarak bayramda Doğu Karadeniz çıkartması yapmak istiyorum. Tabii çılgın Karadeniz'in çılgın havasının  izin verdiği kadarıyla. Malum nemiyle, yağmuruyla meşhur bir bölgede seyahat etmeden önce tüm ihtimalleri göze almak gerek. Ama bu yaz gözümü kararttım, bekle beni Doğu Karadeniz.

          Tabii koca bir yazı seyahat ederek geçirmeyeceğim. Bunun evde pinekleme faslı da var. İşte dört gözle beklenilen an da bu değil mi zaten. Pinekleme derken çocuklardan fırsat kaldıkça diyeyim de beni boğaza nazır bir  köşkte, 35 tane yardımcı, 24 tane İngiliz dadıyla birlikte yaşıyorum zannetmeyin. Ne olursa olsun benim de kendimi şımarttığım anlarım var elbette. Tatilde rahat rahat kitap okumak ilk başta yapılacaklar arasında. Yaza girişte iki kitabı bitirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Adam Alain De Botton'dan Statü Endişesi ve Elif Şafak'tan Havva'nın Üç Kızı kitaplarını okudum. Yorumlarımı başka bir posta bırakayım  müsadenizle. Sıradaki kitabım da Agatha Christie'den Doğu Ekspresinde Cinayet. Oldum olası bayılırım polisiye romanlar. Yazın sahilde, çayırda, çimende olmadı vantilatörün dibinde bir solukta okumak istiyorum. Hatta bu yazı polisiye roman yazı ilan ediyorum. Neticede bir akrep kadınıyım, gizem çözmek benim işim.

            Tabii bir de yazlık dizilerim var. En başta Orange Is The New Black benim için yaz dizilerinin bir numarası. Her sezon sonunda büyük bir heyecanla sezon finali yapan çılgın kızların başına bakalım hangi yeni belalar açılacak. 4 sezondur beni sürprizlerden yana hiç şaşırtmayan Orange Is The New Black yazın olmazsa olmazı artık.

           Yeni tanıştığım ve önümüzdeki sezon için de hazırlıkları yapılan bir diğer dizi de Underground. IMBD puanı 7.9 olan dizide oyuncular, müzikler, kostümler alkışı hak ediyor. Kölelik düzenine başkaldırı mücadelesini anlatılırken siyasi hicivlere de haliyle yer verilmiş. Dünyanın süper gücü olan ABD'nin temellerindeki kan ve gözyaşının altı kalın çizgilerle çizilmiş. Başrolünü Aldis Hodge ve Jurne Smollett Bell paylaşsa da hepsi başrol bana göre. 

         Bu arada Games Of Thrones'un sezon finali ağzımızı beş karış açık bırakırken bir yıl sonra görüşmek üzere ekranlara veda etti. Açıkçası ben bu sezon sıkıntıdan patladım. Ta ki son iki bölüme kadar. Gerçi her sezon için aynısını söyleyebiliriz. Bundan sonra sadece son iki bölümü izlerim arkadaş. Ufuretler basıyor yoksa yeminle. 

            İzlenilesi bir diğer yaz dizisi de 2. sezonu 1 Temmuz itibariyle yayınlanan Marco Polo. Ünlü Seyyahın Çin'de geçen maceralarını ve Kubilay Han ile olan ilişkisinin anlatıldığı bu diziyi tarih meraklılarına tavsiye ederim. Gerçi 1. sezonu 2014 yılında izlemiştim. 2. sezonu 2016'da yayınlamaları da oldukça şaşırtıcı
. Tabii taht etrafında dönen bir dizide onca entrikayı ekrana yansıtmak kolay olmasa gerek. Kubilay Han'ın sarayı da dünyadaki diğer saraylardan farksız elbette. Ay içim sıkıldı bu taht kavgalarından. 

            İster tatilde olun ister olmayın , önemli olan sizi mutlu eden şeylerin peşinden gidin. Mutlu eden insanlarla bir arada yazın tadını çıkarın, çekirdek çitleyin, limonata yapın, yürüyün, koşun, dans edin, yazın, çizin, okuyun, sevin bir de . Hem de çok...


Karadeniz görsel:https://tr.pinterest.com/pin/313774299020333805/

Yorumlar

  1. Marco Polo'nun yeni sezonu yayınlandı mı?
    Teşekkürler Esra 👏🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yayınlandı. Ancak izlemeye fırsatım olmadı henüz. Umarım beklediğimize değer. Sevgiler :))

      Sil

Yorum Gönder