İçimden Serdar Ortaç Şarkıları Geçiyor Bu Aralar

         İçimden Serdar Ortaç şarkıları geçiyor bu aralar. Kelimeler anlamına, boyuna postuna bakmadan dizilip  duruyor aklımda. Geri planda da dumstak dumstak melodiler. İşin Türkçesi, biyolojik saatim  yaz geldi diyor. Okulu, işi gücü, alarmı kapatıp, kaçıp gitmek istiyorum bu sıralar. Tatil göz kırparken, içim inceden kaynamaya başlıyor. Piknik, mangal, hamak, parmak arası terlik gibi kelimeleri daha sık kullanmak istiyorum.Ama yazdan önce şu baharla hesabı kapatmak gerek.

        Baharın gelmesine sevinmek gibi bir gaflette bulunamadım tabii ki. Çünkü iki hassas bünyeli alerjik bünyeli bebe annesiyseniz baharın diğer adı  antihistaminiktir. O yüzden bahar , polen, mevsim geçişleri hayatımdan hızlıca çekip gitse, hemen temmuza ışınlansak fevkalade olacak. Ama yaşları büyüdükçe işim daha kolayladı çok şükür. Fırsat buldukça güneşin bağrına, çimenin kucağına salıveriyorum çekirgelerimi. Bu arada bünyelerini güçlendirmek adına vitamin şurubu, bıldırcın yumurtası, minare gölgesi, çımbıl tohumu ve benzeri takviyelerden de uzak duruyorum. Tecrübeyle sabittir. Doğal beslenmek en önemli sağlık kuralı bana göre. Neyse canım herkesin kuralı kendine.
         Serdar Ortaç şarkılarından yola çıktık nerelere kadar gelmişim yahu.  Yani kendinden yola çıkarsın, içindeki anne durur mu? Aman eksik kalmasın. Günledir yağmur yağır buralarda. İşin fenası bir güneş açıyor, oh şimdi hava düzeldi diyorum. Sonrasında bir yağmur, fırtına. Hadi onu da geçtik, insanın ruh halini de etkiliyor haliyle hava durumu. Bir hüzünlü, romantik bir neşeli, dinamik.

          Değişen hava durumu bende böyle etkiler yarattı işte. Havanın delişmenliğine özeniyorum belki de. İşin aslı  her fırsatta güzeli görmek, güzeli görmeyi dilemek gerek. Yağmurda da , karda da , güneşte de elbette var bir hikmet. İç huzurunuz daim olsun...


              
                      






Yorumlar

  1. En çok da 'hayaat beni neden yoruyosuuun' geçiyor benim içimden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. of offf , hem de en yanık nameli haliyle hem de :))

      Sil

Yorum Gönder