Beslenme Çantasında Neler Var?

Beslenme çantasında tuzlu kurabiye tarifi

       Beslenme çantası hazırlamak bir annenin zorlu sınavlarından biridir. Hem sağlıklı olsun hem çocuğun damak tadına hitap etsin hem de öğretmenden taktir kazansın. Zor iş azizim zor. Hele benim gibi  çocukları  sonradan gurme ise çok daha zor. İşin aslı sadece okul sürecinde değil tüm yaşamları boyunca sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak çocuklara verilecek en güzel hediye bana göre. Okullarda kantinlerde daha sağlıklı besinlerin satılmasıyla ilgili çalışmaların olması da ayrıca sevindirici. Ancak benim gönlüm anne eli değmiş beslenme çantasından yana. Mevsim meyveleri, ceviz-fındık olmadan olmaz tabii ki. Ama hafif bir karbonhidrat desteği de  şart elbette. Benimkiler genelde kek tercih ediyor. Sürekli aynı şeyleri de yapmak istemiyorum ama. Fırsat buldukça, yeni tarifler öğrendikçe kolları sıvayıp, başlıyorum çalışmalara.  Yaptığım zaman dondurucuya atıyorum. Zamandan epey kazanıyorum. 

           Bu haftanın en popüler beslenme çantası mamulü 'tuzlu kurabiye' oldu. Anne yanaklarına da öpücükleri kondurdu. Tabii yanında bir adet yeşil elma ve iki adet ceviz içi ile birlikte. Siz de denemek isterseniz işte tuzlu kurabiye tarifi;
Malzemeler;
3 yemek kaşığı tereyağı ( oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Malzemelerin hepsi karıştırılıp biraz sert kıvamda bir hamur yaptım. Merdane yardımıyla açıp, kalıplarla şekil verdim. Üzerilerine yumurta sarısı sürüp, susam-çörekotu serptim. 180 derece fırında 20 dk kadar pişirdim.

            Okulun ilk haftasını geride bıraktık. Dilerim sağlık, huzur, mutluluk dolu bir eğitim hayatları olur. Okul denilince aklıma ilk başarı kelimesi gelirdi. Ama artık değil. Başarının ne kadar göreceli bir kavram olduğunu zaman ilerledikçe anladım. Gerçek başarı mutluluk, en büyük servet de sağlık. Hal böyle olunca not ortalaması göbek atsın, Türkiye birincisi olsun, tek bakışıyla dört basamaklı sayıları çarpsın bölsün gibi beklentilerim de yok. Çocuk olsunlar yeter. Daha büyük güzellik mi var.

          İçinizdeki çocuğa sevgilerimle...



Yorumlar

  1. 12.sınıfta ama oğluma okul için hala öğle yemeği hazırlıyorum:) Okul yemeğini sevmiyor, kantinden istemiyor. Ki kantinden istememesinden çok memnunum. Her gün ne hazırlayayım diye düşünmek zor oluyor ama onlar yeter ki sağlıklı olsunlar, mutlu olsunlar, biz razıyız. Size ve çocuklarınıza mutlu bir eğitim yılı dilerim.

    YanıtlaSil
  2. bence de çocuk olsun sonra iyi insan olsun yeter :))
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder