Konseptim Gereği Hong Kong

      

    "Konseptim gereği  Hong Kong 'ta yaşayan teyzemgillere bayram ziyaretine gidiyorum. Kullanışlı olması için bol cepli bir pantalon kullandım.  Malum harçlık, çikolata ve benzeri ganimetleri istiflemek  için ihtiyacım olacağını düşündüm. Hahahaaa, nasıl fikir ama"  diyerek şen bir kahkaha attı genç kadın.  Botokslu kaşlarını oynatmadan ve Japon balığı dudaklarını kımıldatmadan.

       Yarışıyoruz, ha babam de babam yarışıyoruz. Tarzımızla, sesimizle, yediğimizle, içtiğimizle, eşimizle, hatta bazen taliplerimizle. Yurdum insanı hayalgücü ve saçmalama arasındaki ince çizgide gönüllü bir ıstırap yaşıyor. Yaratıcı olmak adına ipe sapa gelmez hallere, hakaretlere bile isteye katlanıyor. Peki sonunda madalya mı takıyorlar. Elbette. Sabun köpüğü şöhret tacını, usta eller kazanana takdim ediyor. Sonra mı,  sıradaki gelsin.

        Yarışıyoruz, yarıştırılıyoruz. Sermayesi umut olan insan  sonunda hem umudundan hem gururundan oluyor. Kırmızı pelerine öfkeyle saldıran boğalar gibi olmaları bu yüzden belki de.

         Ekranlar amansız yarışlara tanık olurken gerçek dünyada durum pek farklı değil elbette. İşsizlik, yoksulluk, savaşlar, göçler, insanoğlunun hayatta kalma mücadelesindeki büyük sınavları. Gerçek hayatın çıplaklığı ne yazık ki tahammül edilemeyecek kadar çirkin. Belki de ekranlardaki yarışmalara düşkünlüğümüz bu yüzdendir. Gerçeklerden kaçıp beyin hücrelerimizi geçici olarak kapsama alanı dışında bırakmak  kafamızı dağıtıyordur belki.  Zavallı kafalarımızı ancak o kadar çok dağıtıyoruz ki, toplanması imkansız hale getiriyoruz.

         Ekranlardaki yarışmalara karşı değilim aslında. Ama para ve şöhret uğruna insanların kendilerini kaybedip, tıpkı ölümsüzlük vaadiyle Kont Drakula tarafından kandırılan ruhsuz vücutlara dönüşmelerine  lafım.

       Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum...


Görsel : Pinterest (Hayaller Tülin Şahin, hayatlar Durulcan)
     

Yorumlar

  1. Tamamen katıldığım enfes bir yazı olmuş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Ah söylenecek çok söz var.Saçmalıkların rekabetine değinmesem olmazdı. Beğenmene çok sevindim. Sevgiler :)))

      Sil
    2. Çok teşekkürler. Ah söylenecek çok söz var.Saçmalıkların rekabetine değinmesem olmazdı. Beğenmene çok sevindim. Sevgiler :)))

      Sil

Yorum Gönder