Motifli Yaz Çantam

         Motifli tığ işi çantam iki aylık çabam sonucunda sonunda bitti. Bu kadar uzun sürmesinin nedeni çok zor olması değil elbette. Bendenizin uyuşukluğu ve kararsızlığı da gayet etkin oldu bu süreçte.  
          Uzun süredir motifli , rengarenk bir çanta örmek istiyordum. Ama bahanelerin arkasına gizlenip duruyordum. Sonra hadi kızım, yeter bahaneler denizinde boğulma dedim ve gönlümce bir çanta ortaya çıkartabildim.

        Yapımı gayet basit aslında. Arka tarafını da kafama göre çizgi çizgi ördüm. Her iki tarafın da motif olmasını tercih etmedim. Çeyizlik kırlentle sokağa çıkmış bu kadın dedirtir miyim kendime :) Salaş ama şık olsun istedim işin doğrusu. Biraz saçma geliyor kulağa ama ne yapayım, ben böyleyim işte.  

      En kritik kısmına geliyorum şimdi. Bin bir emekle ördüğüm bu motif çanta nasıl sert bir formda durabilirdi. Kolalamayı düşündüm ama kola almaya gittiğim tuhafiyeci çiçek kolasını önerdi. Her tarafına yoğun bir şekilde sürdüm. 24 saat kurumasını bekledim. Ancak,  zımba yaptırmaya giderken dayanamadım hemen fotoğrafladım. Sonrasında da çektim tabii ki.  Zımbalar göze fazla batmıyor. Bu en çok tereddüt ettiğim konuydu. Fermuar mı zımba mı derken umarım kararımdan pişman olmam. 


        Kim demiş yazın örgü ile uğraşılmaz diye.  Kafalar rahat, ödev stresi,  soğuk çilesi yokken üretmenin tadını çıkaralım.

Yorumlar

  1. vallahi bayıldım,eline sağlık.
    bana şu sert durma işini biraz daha detaylandırır mısın?
    şimdi çantan dimdik ve katlanıp kıvrılmayan bişey mi oldu ve bu uygulamayı da detaylandır lütfen.
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmene sevindim. Tutkalı bolca çantaya yedirerek sürdüm. Arasına da birbirine yapışmasın diye buzdolabı poşeti koydum. 24 saat balkonda korumaya bıraktım. Sert bir forma kavuştu. Ancak katlanmayan, semsert bir formu da yok. Ancak içine eşyalarımı koyduğumda dışarıdan deforme olmuyor. Elde gayet düzgün görünüyor. Tutkal transparan olduğu için renkleri de bozmuyor. Aksine daha parlak gösteriyor. Benim çanta biraz kalın oldu. Sıkı görünmesini istedim çünkü. Daha ince bir iple örseydim daha sert olabilirdi. Çünkü çiçek tutkalını çok iyi yedirmek gerekiyor. Ben de ilk defa kullandım. Ama sonuçtan gayet memnunum. Umarım faydalı olabilmişimdir. Kolay gelsin, sevgiler :)))

      Sil
  2. bloglarda gördükçe ben de heves ediyorum bu tığ işine :) acaba becerebilir miyim, çok güzel olmuş bence plajda,sokakta her yerde kullanılır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın Merve, eminim çok güzel işler ortaya çıkarabilirsin. Ben de bloglarda gördüğüm çalışmalar sayesinde tanıştım örgüyle. Beğenin için de çok teşekkürler :))

      Sil
  3. Harika bir işçilik sevginizi de katmışsınız elinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder