Huzurla Hafifliyorum


        Her sene olduğu gibi bu sene de yaz gelmeden bende bir zayıflama hevesi baş gösterdi Ne yazık ki bu zamana kadar bu denemelerim 2 kilo ver 3 kilo al şeklinde devam ederdi.

         Ama bu sene her iş beyinde biter düsturuyla hareket ettim. Nisan ayından bu yana ,  8 kilo ile vedalaştım. Ve itiraf ediyorum, üzerimden atmam gereken 8 kilo daha var. Bunun yanında hiç olmadığı kadar azim ve kararlılık da var tabii ki.  3 ayda 8 kilo mucize değil ,kabul ediyorum.  Daha fazla da kilo verdiren diyetler ve egzersiz programları var elbette. Ama hedefim bir anda zayıflamak değildi. Motivasyonumu kaybetmemekti.

         Bu yolculukta edindiğim derslerden biri zamanla yarışmak bana sadece stres kazandırır. Bu yüzden beklediğimden az kilo kaybettiğim zamanlarda hırsla hareket etmedim.  Yani iç huzurumu korumaya çalıştım.  Sanırım en önemli zayıflama formülümde buydu.

       Bir de işin eğlence tarafı var.  Sıkıcı, kibrit kutusu kadar keyif veren bir yaşam tarzı asla bana göre olamazdı. Bu yüzden keyifli ve sağlıklı yiyecekler hazırlamak yeni hobilerimden  oldu haliyle. İşin yeme içme kısmı kolay . Asıl eğlenceli püf noktası egzersiz tabii ki.  Nisan ayından itibaren düzenli olarak gittiğim spor salonunda haftada üç gün step, aerobik, pilates derken hareketin bereket getirdiğini anladım. Son bir aydır evde egzersiz yapıyorum. Onu da size başka bir postta detaylarıyla anlatacağım inşallah.


     Sorumluluk almaktan kaçıyor, hep dış sebepleri bahane gösteriyordum fazla kilolarım için. Metabolizmamı suçlamaktan vazgeçtim. Sonuç olarak, kendimle yüzleştim hem ruhen hem de bedenen hafifledim.  


Yorumlar

  1. Benden bir öneri olsun; annem her sabah limonlu su içiyor. Bilmiyorum yararı var mı, yok mu ama zayıflamaya başladı. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Kesinlikle yararı var Güven. Hem iyi hissettiriyor hem de tok tutuyor. Annene çok selamlar :))

      Sil
  2. Ah o üşenmeyip spor yapmak çok önemli. Tebrik ediyorum sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Yapamadığım günlerde bir vicdan azabı çekiyorum ki sormayın. Olmadı yarım saat sokağa çıkıp yürüyorum. İşin enteresan tarafı da spor yapmadığım günlerde daha yorgun oluyorum. Umarım çabuk bıkmam tabii ki :)

      Sil
    2. Çok teşekkürler. Yapamadığım günlerde bir vicdan azabı çekiyorum ki sormayın. Olmadı yarım saat sokağa çıkıp yürüyorum. İşin enteresan tarafı da spor yapmadığım günlerde daha yorgun oluyorum. Umarım çabuk bıkmam tabii ki :)

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  3. en güzeli güzel düşünmek
    sen başarmışsın
    harika!!!
    tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Güzel düşünmek güzel sonuçlar kazandırıyor gerçekten de. Hayatın her alanında uygulamaya çalışıyorum. Tabii sabırsızlık kanıma girmezse. Motivasyon ve destek için kocaman sevgiler :)))

      Sil

Yorum Gönder