UĞURLU KANEPELER

       
        Uğurlu kanepeler, daha doğrusu uğur böcekli kanepelerle geçen hafta canım arkadaşım Emel'in evinde tanıştım. İlk gördüğüm anda aksesuar falan sandım, ama o da ne meğerse dünyanın en şık kanepesiymiş efenim bunlar. Şık olduğu kadar lezzetli bir o kadar da besleyici bu lezzete eminim kimse hayır diyemez. Hele çoğumuzun evinde minik adımlarla dolaşan'Ben Bunu Yemem Şunu Yemem' çetesi üyelerinin bile ağzı açık kalacak eminim. Aslında o gün sofrada çok çılgın lezzetler vardı ama, en şirinini sizinle hemen paylaşmak istedim.
         
            Peki Uğurlu Kanepeler Nasıl Yapılıyormuş,ellerine sağlık Emelcim sağolsun, tarifini bizimle paylaştı.
Malzemeler:
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
1 Su Bardağı Ufalanmış Beyaz Peynir
1 Yumurta
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Kepekli Tost Ekmeği

Yapılışı:
         Peynirleri, yumurtayı ve yağı birbiriyle iyice karıştırın. Kepekli tost ekmeklerini çay bardağıyla kesip, yuvarlaklar elde edin. Peynirli karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Fırının ızgara ayarında 5 dk kadar pişirin. İşte bu kadar, geriye kalıyor süslemesi. Süslemek işin hem eğlenceli hem de en el oyalayıcı kısmı. Ama her güzellik biraz emek ister değil mi ?

          Süslemek için, kiraz domatesleri uzunlamasına ikiye kesin. Sivri kısımlarına bıçakla V şekli kesin. Siyah benekler için karabiber kullanın. Ama biberlerin yerini önceden bıçakla delerseniz işiniz daha kolay olacaktır. Uğur böceklerini zeytin ve nane kullanarak süslemelerini tamamlayabilirsiniz.

         Hafta sonu kahvaltısında yapmak üzere bu tarifi ben de favorilerim arasına almış bulunmaktayım. Aslında maksat, mutluluk olsun.  Keyifle , sevgiyle hazırladıktan sonra tüm sofralar uğurlu ve bereketli olacaktır, eminim.

     

Yorumlar

  1. Ama bunlar çooooook şirin =^_^=

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemeye Kıyamam dedim başta ama öyle olmadı tabii. Gerçekten çok şirinler yaw😊

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkürler, cok beceriklidir arkadaşım. Sunum cidden çok önemli , ufacık dokunuşlar gönülleri nasıl fethediyor di mi :))

      Sil
    2. Teşekkürler, cok beceriklidir arkadaşım. Sunum cidden çok önemli , ufacık dokunuşlar gönülleri nasıl fethediyor di mi :))

      Sil

Yorum Gönder