Çok Kolay Mozaik Pasta


          Mozaik pasta  herkesin ortak noktasıdır eminim. Yapması kolaydır, çocuklar bayılır, misafirler ayılır. Sofra başında herkesi bir araya getiren mucizevi bir tatlıdır mozaik pasta. Yapması bu kadar kolay olan bir tatlıyı daha da basit hale getirebilmek benim gibi bir tembele yakışırdı ancak. Üstüne üstlük bu ara tatildeyim, işe de gitmiyorum yani. Vaktim yoktu, yetiştiremedim gibi mazaretlerin arkasına da sığınamayacağım açıkçası.
       
   Ama çok keyifle yaptığım , pardon yaptığımız bir pasta oldu. Çünkü Orhun'un yardımları sayesinde bu kadar lezzetli oldu belki de. İşte karşınızda Tembel İşi Mozaik Pasta


Mozaik Pasta Malzemeleri
1 Paket Petibör Bisküvi
1 Paket Dr Oetker Kakaolu Puding
1 Paket Dr Oetker Glazür Cake Icing Bitter 
3 Su Bardağı Süt

        Pudingi 3 su bardağı süt ile pişirdim. Hazır olduğu için işler başta kolaylaşıyor haliyle. Puding bir köşede  hafif ılınırken , bisküvileri gelişigüzel kırdım. Fazla da ufalamamak gerek tabii ki. Daha sonra bisküvilerin üzerine pudingi döküp, kalıba bastırdım. Dondurucuda bir kaç saat beklettim. Dr Oetker Glazür'ü sıcak suda 5 dk beklettim. Akışkan bir hal alması için beklemek gerek. Mozaik pastamı dondurucudan çıkarttım ve üzerine  glazürü döktüm. Ama bu noktada biraz  hızlı davranmak gerek, çünkü glazür çok hızlı donuyor. Daha sonra üzerine hindistan cevizi serptim. Sonra da evlere şenlik Mozaik pastama kavuştum. 
          
       Genelde mozaik pasta piramit ya da kubbe şeklinde hazırlanıp dondurucuda bekletilir. Ancak ben o kadar sabırlı ve becerikli olamadığımdan kalıba bastırıp yaptım. Unutmadan , zevkinize kalmış ama ben pudinge bir yemek kaşığı  filtre kahve kattım, o da değişik bir hava verdi hani. Vanilya da kullanabilirsiniz. Ama ben daha ziyade kahveci olduğumdan bu minik sırrımı da ifşa etmek istedim. 

            Elbette daha uzun emek vererek yapılan her şey çok daha lezzetlidir. Ancak, hayatın bize biraz daha kalması için bazen minik yardımlar da kullanabiliriz . Mozaik pasta tadında günler dilerim :)))










Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nihalcim. Itiraf ediyorum, sunuma epey kafa yordum. Beğenmene çok sevindim. 😊

      Sil
  2. bizimkilerde pek sever mozaik pastayı..o yüzden sık sık yaparım bende.Görüntü enfes.Ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder