İyi Bayramlar Sevgili Dünya

         

      Ne güzel şeydir Bayram. Öncesinde yaşanan tatlı telaşlar insanı hiç yormaz hatta. Hazırlandıkça hazırlanası gelir insanın. Çarşı pazar en albenili zamanlarına Bayram'la kavuşur. İtinayla evler temizlenir, ortalık pür pak eylenir. Tatlı mevzusu var bir de. Ev baklavası denen muhteşem anne dokunuşunu hangi tatlı geçebilir? Altın renkli baklavalar, Bayram öncesinde ziyaretçilerin ve ev halkının damaklarını şenlendirmek için bekleşir. Çikolatalar, bademler, lokumlar, cam renkli parlak şekerler büyük bir  keyifle seçilir. Tabii o esnada evin minikleri çiçeğe koşan arılar gibi bir iki taneyi aşırma derdine düşer.

             Bayram güzeldir, evet ama çocukken daha bir güzeldir. O yüzdendir her Bayram sabahında çocukluk halimizi gözümüzün önünden ayıramamamız. Annemin dikiş makinesinin tıkırtısını hatırlarım en çok. Renkli, fırfırlı eteklerimi ne büyük emekle ve sükunetle dikerdi annem. Öyle mutlu olurdum ki, yıllar yıllar geçse de sevinci hala kalbimde. Sokakların efendileri  şimdiki gibi  park halindeki arabalar değildi. Bizdik, çocuklardık. Harçlıklarımızı hoyratça harcamanın, sokakta bir o yana bir bu yana koşturmanın keyfini Bayramlarla yaşardık.

           Çocuklarım da benim gibi kavuşması, tatlısı, şekeri bol bu anları çok sever umarım. Ama gün geçtikçe deliren bu dünyada umudu korumak zorlaşıyor. Dürüst, adaletli ve sevgi dolu bir nesil yetiştirmek zor değil.  Büyükler insani değerlerine sahip çıksın yeter, çocuklar nicemizden bilge çünkü.

           Hayatımızın güzelliklerinin farkında olacağımız bir Bayram geçirmemiz dileğiyle,
           İyi Bayramlar Sevgili Dünya.



Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Hepimiz için hayırlı olur inşallah bu bayram. Ah şu dünya da delirmekten vazgeçer belki...

      Sil
  2. Çok güzel ve anlamlı bir yazı olmuş :)
    Şimdiden hayırlı bayramlar...

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim, size de mutlu bayramlar dilerim :))

    YanıtlaSil
  4. Dünyadan Esraya selamlar ve iyi bayramlar nefis oldu bu örgü kaplar nefiiis❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cancağızım, çok teşekkür ederim. Senin zevkine o kadar hayranım ki beğenmen benim için gerçekten çok kıymetli. İyi bayramlar, yakışıklılara selamlar :)))

      Sil
  5. Esracım sepetlerin çok güzel olmuş.
    Ramazan Bayramın mübarek olsun.
    Şeker tadında nice bayramlar diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bayramımız kutlu olsun. Tüm dünyamıza huzur ve mutluluk getirsin inşallah:)) Nice lezzetli paylaşımlara :)

      Sil

Yorum Gönder