Çocuklu Hayat Güzeldir

   
  Çocuklarım okuldayken çantamın içinden birden çıkıveren minik bir  arabayla karşılaşmak bütün günümü mutlu geçirmem için yeterlidir. Usulca çantamın diplerinde saklanıp duran o minik kaçak sayesinde  hemen çocuklarımla telepatik bir bağ kurabilir, saçlarının kokusunu burnumda  hissedebilirim. Ufacık bahanelerle çok farklı hislere yaşamak çocuklu hayat sayesinde elbette mümkün.

       Banyoda hazırolda bekleyen sarı ördekler, mutfak rafındaki şirin tabaklar, ütülenmeyi bekleyen masal kahramanlı nevresimler, evin muhtelif yerlerine özenle serpiştirilmiş peluş oyuncaklar çocuklu evin olmazsa olmazlarıdır. İşte bu küçük ayrıntılar sayesinde içinizdeki çocuk da açığa çıkar, serbest yaşam alanına kavuşur. An gelir siz de çocuğunuzla çocuk olursunuz. Kah bir gemide kaptan kah Kaf dağının ardında Peri Padişahının kızı olursunuz.

Çocuklu hayat size kendini geliştirme imkanı verir. Aslında hayattaki en esaslı eğitimi çocuk yetiştirirken alırsınız. Bebeğini tanıma süreciyle başlar annenin ustalaşma yolundaki macerası. Ancak bu kişisel gelişim serüveninde asla teneffüs, tatil, izin yoktur. Dünyanın bir ucunda üniversite okuyor bile olsa annenin kalbi çocuğunun olduğu yerde atmaya devam eder.


        Çocuklu hayatın en güzel yanlarından biri de en üzgün anlarınızda yanaklarınıza usulca kondurulan öpücüklerdir. Çocuklar, yarına inanmak için yegane sebeplerimizdir.

        Uykusuz geçen geceler, çıkmak bilmeyen ilk dişler, emeklerken aldığı darbeler, okulun ilk günü dökülen yaşlar, unutulan ödevler, sınavlar ve daha bir çok annelik sınavına karşın , çocuklu hayat güzeldir. Hem de herşeyden çok...

Yorumlar

  1. Ne güzel anlatmışsınız ... İnsanın çocuk sahibi olmak istiyor sizin yazılarınızı okuyunca :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl mutlu oldum, çok teşekkür ederim :))

      Sil
  2. hepsi ama hepsi güzel çocuklarla, mesela 3 hafta bize yana yakıla arattığı küçük arabası gardolaptaki çekmecenin dibinde bulundu, yeni alınmış gibi sevinildi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çocukluk masumiyeti, samimiyeti kadar güzel bir şey var mı bu dünyada :))

      Sil
  3. :)
    Çok güzel anlatmışsınız, yaşadıklarınızı. İnsan zaten yaşamadan bilemez ki.
    Yeğenim, annesini kızdırıyor sonra muah.. muah.. diye yaklaşıp öpüyor. :) Bize de aynı. O anda geçiyor kızgınlığın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukların baş rolde olduğu hayatlara bayılıyorum . Dünyanın en zorlu ama en keyifli varlıkları da çocuklar değil midir zaten:)

      Sil
  4. çok güzel yazmışsın canım aynen onlarsız ne yapıyormuşuz ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Edacım, onlar evde olmadığı zamanlarda ilk yarım saat şöyle bir keyif yapayım diyorum sonrası bir vicdan sızlaması. Sağlıklı nice güzel görelim İnşallah :))

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Büyüdükçe evdeki izleride azalıyor bugünleri unutmayın diye bir yazı gelmişti kızımın okulundan üzerinde parmak izleri vardı çok duygulanmıştım bazen heryer oyuncak deyip sinirlensekte bu anların tadını çıkarmak lazım yazını okurken birkere daha hatırladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o ayak altında dolaşan hınzır oyuncaklar. Aslında onlar evdeki mutlu yaşam belirtileri. Hele yeni doğdukları zaman evdeki o melek kokusunu nasıl özlüyorum Bahar ...

      Sil
  7. iyi ki çocuk sahibiyim dedim okurken, çok güzeldi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlham kaynağımız çocuklar olduktan sonra hayat baştan sona güzelleşiyor. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  8. ay nasıl guzel bır post....ınsan neler goruyor degıl mı gozunun onunde buyuyup gıderken hayran oluyor her bır zerresıne...delı gıbı sınırlenıp 1 sn sonra askla sevılen baska ne vardr kı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel özetledin ama, bazen öyle zor oluyor ki hayat onlarla. Ama yanağa bir öpücük konduruyorlar ya, tamamdır diyorum. Sinir minir bırakmıyorlar insanda. Hep güzel günlerini görelim çocuklarımızn inşallah kelebeğim :)

      Sil
  9. Sinirden deliye dönmüşken bir lafları ya da bir bakışıyla bir anda kahkahaya boğulup, insanı dengesizleştiren dünyanın en güzel şeyleri :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder