4 Peynirli Makarna Diye Bir Gerçek Var

4 Peynirli Fırın Makarnanın tiryakisi olduğum doğrudur.

           Yemek pişirmekten, yemekten ve yedirmekten zevk alıyorsanız kesinlikle siz bir mutfak perisisiniz. Değişik reçetelerin peşinde koşup, her aldığı değişik lezzeti derinleme araştırma gücünüz de varsa ne mutlu çevrenizdekilere. Mutfakta pratik , hızlı ve farklı dokunuşlarda bulunan lezzetçileri çok seviyorum. İki sihirli hareketle en basit tatları şölenleştiren insanlara ise bayılıyorum.

          Benim zamanla ilgili ciddi sorunlarım, yemekle ilgili ciddi takıntılarım olduğundan ortalamayı tutturmam her zaman çok kolay olmuyor. Ben karın doyuran değil, damak çatlatan lezzetlerin peşindeyim. Ama öyle kesme tahtasında nazlı nazlı bıçak sallayacak, kerevizlerin kabuklarını soyarken  türkü söylecek kadar zamana sahip olmadığımdan pratik ve havalı her lezzet başımın tacıdır.

         Son günlerde mutfağımın ilham perileri de tam da benim anladığımdan dilden konuşuyor. Refika Birgül, Arda Türkmen, Gabriel Sponza, Jamie Oliver  sayesinde lezzet arayışlarım hızla yol alıyor.

         Geçen televizyonda kısacık bir tanıtımda Arda Türkmen'den 4 Peynirli Fırında Makarna tarifiyle karşılaştım. İyi ki de karşılaştım, hemen acil yapılacaklar listesine aldım bu lezzet patlamasını. Hemen uyguladım, ev halkından tam not aldım. Ama en önemlisi ben bu tadı çok sevdim.  Tarif için sözü Arda'ya bırakıyorum. Makarna ve peynir tutkunları , benden size tavsiye bu lezzet kaçmaz. Minik detayları  ise aman kaçırmayın...

     

Yorumlar

  1. Bayılırım fırın makarnaya, teşekkürler paylaştığın için. Mutlaka deniycem bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Özgecim, beğenmene çok sevindim :) Ama sosyete mantısı modundan hala çıkamadım. Yarın yapılacaklar listesine nefis tarifin alınmıştır :)

      Sil

Yorum Gönder