ŞEKER HAMURUNDAN CUPCAKE

         
               Eminönü Tahtakale'den aldığım cupcake malzemelerimi kullanmak için sabırsızlanıyordum ki sonunda mutfağıma biraz zaman ayırabildim. Şirin mi şirin kağıt kalıplar, rengarenk şeker hamurları, tatlı mı tatlı  kalıplar ' Esra Essra Esssra' diye kulağıma fısıldıyordu günlerdir. Ve tataaam karşınızda ilk şeker hamuru denemem. Bunca zamandır cesaret edemediğime, bu eğlenceden kendimi mahrum bıraktığıma inanamadım. Şeker hamuru ile oynamak, açmak, şekiller yaratmak bana resmen terapi gibi geldi. Bundan sonraki hedefim şeker hamurundan fiyonk yapmak. Çok abarttım sanırım. Ama şeker hamuru ve cupcake sevgisi bende olduktan sonra her şey beklenir artık benden.Sarı ve pembenin cazibesine bir de limonlu kek hazırlamaya karar verdim ilk olarak. 

          Bu limonlu şeker cupcakeler nasıl mı meydana geldi. Buyrun tarifi. 
Limonlu Kek Hazırlanışı:
Malzemeler
2 yumurta
1  su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt 
1/2 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi
1/2 limon suyu

Önce yumurta ve şekeri beyaz  köpük oluşana kadar çırpıyoruz. Diğer sıvı malzemeleri de katıp karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Aman dikkat ; unu ekledikten sonra yavaş hareketlerle karıştırıyoruz. Sert çırpma sonucunda kekiniz hem kabarmayacak hem de sert olacaktır. Cupcake dediğin de şöyle  puf puf olmalı değil mi ama. Kağıt kalıplara 1 dolu yemek kaşığı olarak paylaştırdıktan sonra 180 derece ısınmış fırında 15-20 dk. da pişirebilirsiniz. Piştikten hemen sonra fırından çıkarmayı unutmayın. Çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz sonra.

Şeker Hamuru İle Süslenmesi
Şeker hamurunu eliniz ile yavaşça yoğurun, hemen şekil almaya başladığını göreceksiniz. Daha sonra merdane yardımıyla hamuru açın. Bu arada şeker hamurunun yapışmaması için nişasta kullanabilirsiniz. Çok az miktarda nişastayı tezgaha serptiğinizde şeker hamurunun yapışmadığını, sizi hiç üzmediğini göreceksiniz.  

Ben iki renk kullandım. Önce sarı rengi açıp bardak yardımıyla daireler oluşturdum. Cupcakeler henüz ılık olduğu için yerleştirmede sorun yaşamadım. Daha sonra pembe hamurları yıldız kalıptan çıkarttım. Sarı hamurun üzerine yerleştirdim. Yine bir püf noktası; Şeker hamurlarının birbirine yapışması için şekerli su kullandım. Küçük bir fırça yardımıyla minik bir dokunuşla yıldızları sarı dairelerin üzerine yerleştirdim.
Geriye kalan şeker hamurlarımı da strech film ile sıkıca sarıp kaldırdım.

Sonra mı? Bugün evin en popüler ismi olmayı başardım. Bu bana yeter de artar bile. Bu arada 3 genç misafirim ile de acemilik eserimi paylaşma imkanı buldum. Gençler ve çocuklar memnunsa benim mutlu olmamam imkansızdır. İlk şeker hamuru sınavımı şimdilik verdim sayılır. Açılın pasta endüstrisi ben geliyorum:))

Abarttım, itiraf ediyorum.Önce şeker hamuru nasıl yapılır ,onu öğrenmem gerek sanırım.

Yorumlar

  1. Çok şeker olmuşlar :) ellerine sağlık. Bende hobi olarak şeker hamurundan pasta,kurabiye,cupcake yapıyorum. Gerçekten çok zevkli birde görenlerin tezahüratı sayesinde kendini geliştirmemek imkansız ;)

    YanıtlaSil
  2. bu tariften ortalamam kaç adet cupcake çıkar acaba?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba kizimin dogumgunu icin yapicam kekleri bunlari birgun once yapsam ertesi gune erirmi seker hamurlari

    YanıtlaSil

Yorum Gönder