En Beğenilen Kız ve Erkek İsimleri


        2013 yılında, anne-baba adaylarının bebekleri  için isim aramalarında kız bebek isimlerindeMısra”, erkek bebek isimlerinde ise “Poyraz” bir numara oldu. Annelere yönelik paylaşım ve bilgi sitesi Anneysen.com’un yaptığı incelemeye göre son yıllarda doğadan esinlenilen, bilindik isimler daha çok tercih ediliyor.  Senenin ilk altı ayında www.anneysen.com üzerinden bebek ismi araması yapan 400.000 kişinin arama sonuçlarına göre ilk sıraya oturan “Mısra” ve “Poyraz” kolay söylenmesi ve anlaşılabilir olması nedeniyle ön plana çıkmış.
Çiftlerin bebeklerine koydukları isimlerde dönemlere göre farklılıklar olduğunu yıllar içinde gözlemlediklerini anlatan anneysen.com Kurucu Ortağı Pınar Şimşek “Anne-baba adayları özellikle bebekleri için verecekleri bu ilk önemli kararda çok hassas davranıyorlar. İsimlerin sadece anlamını değil, isim analizlerini de merak ediyorlar. Biz de Anneysen.com’da bebek isimlerini farklı açılardan inceleyerek anne baba adaylarının en doğru şekilde bilgilenmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Bu yılın anneysen.com’da en çok incelenen bebek isimlerindeki ilk 5 ise şu şekilde verildi:
Kız bebek isimleri:
Erkek bebek isimleri:
1.Mısra               
1. Poyraz
2.Bade
2. Fırat
3.Itır
3. Aras
4.Fatma
4. Mehmet
5.Zeynep
5. Tarık


anneysen.com hakkında
Anneler için paylaşım ve bilgi platformu olan anneysen.com, “anneliğin zorluklarını ve keyiflerini paylaşmak” hedefiyle hareket eden iki girişimci anne Aylin Çakır ve Pınar Şimşek tarafından 2010 yılının Ocak ayında kuruldu. Çocuk bakımı, sağlık, diyet, eğitim, hukuktan, çocuk yemekleri, psikolojiye dek birçok alanda anne ve anne adayları sorularına cevaplar bulabiliyor, anneliğin zorluklarını ve keyiflerini paylaşıyorlar.

Yorumlar

Yorum Gönder