KAHVALTI VE 7 MİLYAR ORTAK NOKTA

     
        Kimi insanlar için hafta sonu uykudur, kimisi için ise gezmek, yeni keşifler yapmaktır. Bazısı hafta sonlarında dostlarıyla doyasıya vakit geçirmeyi hayal eder, bazıları da kitaplara dalıp yeni dünyalar keşfetmeyi. Kısacası hafta sonu 7 milyar Dünyalı için 7 milyar ayrı anlam ifade eder. Ama  ortak olan tek noktayı da kaçırmamak lazım. O da kahvaltıdır elbette. Yaşın, cinsiyetin, yaşadığın ülke fark etmez. İster öğrenci ol, isterse ev hanımı, her insan için hafta sonu demek mükellef hazırlanmış bir sofradır. Canın ne çekiyorsa denemek için en uygun platform kahvaltı sofrasıdır.
       
       Yumurtalar özenle pişirilir, portakal suyu kokusu içine çekile çekile- turunç bahçelerinde gezermişcesine sıkılır. Krepler itinayla tavaya dökülür, kimi evlerden fazla kızarmış ekmek kokusu yükselir. Renk renk reçeller minik kaplarında itinayla sofrada yerini alır. Mevsimine göre bazen çilek reçeli kırmızısıyla aklını alır, kimi zamansa incir reçeli diyetini sana unutturur. 
 
      Haftanın beş iş gününün acısı çıkarılır hafta sonu kahvaltılarında. Acele  etmeksizin, telaşa kapılmaksızın. İster yalnız yaşa, ister ev arkadaşınla , ister evli ol , ister bekar. Ne olursa olsun hafta sonu kahvaltısının tadınını doya doya çıkar. Yorulduğun, yıprandığın, bıktığın beş iş gününe kafa tutarsın kahvaltı sofrasında. Hele bir de gazeten ve sonunda köpüklü Türk kahven de varsa...
      
        Sadece mideniz değil, ruhunuz da bayram etsin her sofrada:)


BSS | Breakfast Interrupted from Bruton Stroube Studios on Vimeo.


Yorumlar

  1. Haftasonu benim için mutlu ve lezzet dolu bir kahvaltıyla başlar, kahve ise köpüklü ve kakuleli bir türk kahvesiyle biter, nasıl da güzel anlatmışsınız, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Kakuleli kahveyi çok duydum ama hiç denememiştim. Ama merak ettim şimdi iyice. Yapılacaklar listeme alıyorum hemen. Sevgiyle kalın:)))

      Sil

Yorum Gönder