GAME OF THRONES EFSANESİ


 Game of Thrones 3. sezonu ile kaldığı yerden devam ediyor. Cnbc-e'nin güzeller güzeli jesti sayesinde taht savaşlarını A.B.D. 'de yayınlandıktan 24 saat sonra izleyebileceğiz. Ve dizinin fanatiklerinin çoğu Khalesi'nin ejderlerinin kazanacağı zaferleri merakla bekliyor durumda. Game of Thrones ilk başta karışık bir konuya sahipmiş gibi görünse de her hikayede olduğu gibi güç savaşlarına geniş açı getiriyor. Olayı biraz basite indirecek olursak, konusu ve karakterler hakkında şöyle diyebiliriz.
 Game of Thrones'un Konusu
    Tosun Paşa'da Yeşil Vadi için didişip duran Tellioğlu ve Seferoğlu ailelerini hatırlarsınız. İşte ana fikir tamamen ortak. Game of Thrones'ta da bir Demir Taht kavgasıdır sürüp gidiyor. 9 büyük ailenin taht meraklısı prensleri prensesleri bu uğurda yapmadık hinlik, cinlik bırakmıyor. 9 aile de ütopik bir zaman ve mekanda yaşıyor. Kim mi bu postmodern Tellioğulları;
Barethon, Stark, Lannister, Targeryan, Greyjoy, Arryn, Tully, Martel, Tyrell evleri hilede hurdada birbirlerinden geri kalmamayı maşallah pek güzel başarıyorlar.


Barethon: Kral Robert  Barethon ölür ve taht kavgaları başlar. Normal şartlar altında kralın oğlu tahtın sahibidir ve saltanat sürer gider. Ama Kral'ın oğlu Joffrey'nin sanıldığı gibi Kralın oğlu değildir. Barethon hanesinin sembolünün kocaman boynuzlu bir  geyik olması ne de büyük bir tesadüf olmuştur. Veled-i zina olan Joffrey de tahta geçer geçmez sırrı açığa çıkaran Kralın Sağ Kolu olan efendi , çalışkan ve namuslu kişilik sahibi Ed Stark'ın kellesini vurdurur. Genetik kodlaması psikopatlıkla dolup taşan yeni Kral saf saf Richard'ın öz oğluyum diye ortada dolanır. Hem ergen hem kral hem de sevimsiz Joffrey'i Starkgiller intikam için ziyaret edecektir.

Stark Hanesi: Ed Stark'ın büyükten küçüğe tüm çocukları babalarının kanını yerde komamak adına harekete geçer. Büyük abi, Robb Stark'tır. O da babası gibi halk adamıdır. Ama onun da Joffrey gibi bilmiş bir anası vardır. Çok dırdırcıdır. Cat Stark zengin kızıdır, nüfusludur. Biraz da komplekslidir.
Küçük abi Jon Snow,  evde hep besleme muamelesi görmüş, Ed'in başka bir hatundan olan aşkının meyvesidir. Cat sinir olur bu Küçük Emrah bakışlı çocuğa , evde huzur vermez. Garibim de kendini duvar bekçiliğine verir. Duvar konusuna girmeyelim şimdi çok uzun olur, sıkmayalım seni sevgili okur.
Bir de küçük kız Arya var. Tam yeşilçam filmlerinden çıkmış bir erkek Fatma'dır. Annesi gibi Arya Stark da çok çakaldır.



 Lannister Hanesi: Hani dersiniz ya, bu adam olmasaydı Dünya daha güzel bir yer olurdu. İşte bu söz komple tüm Lannister'lar için geçerlidir. Pardon bir kişi hariç. İlk iki sezonda delikanlılığın kitabını yazan Tyrion Lannistter. Ailesi  bunu sevmez, bu da ailesini sevmez zaten.
Lannister'ların hepsi sarışındır. Bir de en zengin ailedir. Ağızlarını bir para bir de taht için açarlar. Tyrion'un annesi olan Cersei tam bir kontrol manyağıdır. Kibirlidir, kötüdür. Joffrey'in anasıdır daha ne olsun.


Targaryen hanesi(Khaleesi) : Bu haneyi maalesef hacamat ettiklerinden geriye bir tek Daenerys Targaryen kalmıştır. İlk sezonda deli abisi tarafından yabani bir kralla baş göz edilir. Sonra dul kalır. Başına gelmedik kötülük kalmaz. Onun mottosu da diğerlerinden farklı değildirDemir Taht benim olacak. Bence de uygundur. Khaleesi adıyla da bilinen beyaz saçlarıyla dizinin en çekici ve güzel kadını ünvanını hak eden Daenerys sürgündeki prensestir. Bu sezonda ortalığı birbirine fena katacaktır. Şimdilik bekar olan Khalesi 3 ejderha annesidir. Bir ara çalmaya kalktı cinlinin biri, ana yüreği durur mu kattı ortalığı birbirine.

     Aklıma ilk gelenler bunlardı. Daha onlarca kardeş, amcaoğlu, hala kızı , komşu tavuğu vs var. Ama benden şimdilik bu kadar, size iyi seyirler...

Yorumlar

  1. ben nisanı sabırsızlıkla bekleyenlerdenim.deliriyorum bu diziye bende game of thronesla ilgili bi post yapmayı düşünmüştüm hatta ama kitaplarını da okuduktan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar çok ara veriyor yabancı diziler değil mi. Dengelerin değişimini sabırsızlıkla bekliyoruz. Gel nisan geeeel:)

      Sil

Yorum Gönder