ANNE PABUCU YARIM

 
     Anne pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım. Bana göre her çocuklu evin alt melodisinde bu dizeler var. Çocuklar anneleriyle daha fazla oyun oynamak, annelerini keşfetme hevesindeyken. Annelerin çoğu bir günün 24 saaat olmasından şikayetçi. Paradoks basit; Çocuk anneyle zaman geçirememekten şikayetçi . Anne ise daha iyi bir anne olmak için zamanın kıtlığından dertli. Ortak sorun  zaman değil, zamansızlık.
    Kadınları erkeklerden ayıran en büyük özellik mükemmelliyetçilik olsa gerek. Çekmece düzeni, protein dengesi, saçların kesimi, oyuncak sepeti, masa örtüsü derken çocuğunu öpmeye fırsat bile bulamadan gün gelip geçebiliyor kimi zaman. Sanki anne olduğun ilk günden itibaren akreple yelkovan amansız bir yarışa girer. 9 ay boyunca bitmek bilmeyen zaman , ömrünün geri kalanında artık bir kuştur. Uçar gider.
    Anneler çocuklarına daha temiz ve düzenli bir ev sağlamak için, daha mutlu bir gelecek için çabalar durur. Ama filmin başrol kahramanı olan çocuğu ne yazık ki unutur. Küçük insan da sesini duyurmak adına olanca yaratıcılığını kullanır. Duvarlar çizilir, oyuncaklar saçılır. Hey, ben buradayım demenin türlü yolları aranır. Ama gün sonunda Süper Anne'den geriye yorgun bir savaşçı kalır.
     Çocukların ana ihtiyacının sevgi, bunun da en güzel paylaşım ortamının oyun olduğunu  unutuyor ve ne yazık ki mükemmel insan olma yolunda harcıyoruz. Bırakın sofra biraz beklesin, bırakın çamaşır yarına kalsın. Süper Anne olmak için onlarca kitap okumak, araştırmaları takip etmek yetmez. Günde yarım saat birlikte oyuna zaman ayırın, bilinmez bir kıtaya ilk adım atan kaşifin  keyfini tadın.
    Mutlu keşifler....

Yorumlar

  1. Ne de güzel yazmışsınız. Süperlik değil de, bende orada burada çocuğa laf yetiştirmekten onunla ilgilenemem galiba. :)
    Tüm o yaramazlıkların biraz ilgi için olduğunu anlamak büyük erdem galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Haylperest, annelikte birinci kural içgüdülerine kulak ver bana göre. Mükemmel yemek, mükemmel düzen derdine düşerse anneler işleri çok zor. Bu arada eminim sen anne olduğunda çok eğlenceli, çok iyi bir anne olacaksın:))

      Sil
    2. İnşaallah.. pek umudum yok ama. :) Teşekkür ederim.

      Sil
  2. kesinlikle aynı fikirdeyim,çok guzel bir yazı olmus :) bende beklerim bloguma =)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder