BİR ANNENİN ASTIMLA MÜCADELESİ


     Uzun zamandır kendi kendime soluklanamıyordum. Evimin en küçüğü Ege'nin hastalanması tüm dünyayı benim için durdurmuştu çünkü. Hele son iki gün boyunca ben değil de ruhum yoruldu resmen. Ege'ye 3 yaşından bu yana alerjik astım tanısı konulmuştu. O zamandan bu yana koruyucu tedavilerini uyguluyoruz. Ancak mevsim geçişleri, soğuk algınlıkları, toz, tüy, şu , bu derken koruyucu tedaviler her zaman yardımcı olamıyor. Geçen hafta yakalandığı basit bir soğuk algınlığının bronşite çevirmesi ise Ege'nin bize en kötü sürprizi oldu ne yazık ki. 2 gündür dinmeyen ateş, inatçı öksürük, yorgunluk vesaire derken bugün Çocuk Doktorumuz ile 10 günlük bir tedavi dönemine girdik. Uzun zamandır kullandığımız inhalerleri görmeye artık dayanamıyorum. Sanki bir ömür boyu oğlumla birlikte olacaklar diye endişelenip duruyorum. Bir taraftan da her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Astım ilaçlarının yan etkilerinin farkındayım. Bu yüzden boyu, kilosu, her alandaki gelişimi gözetimimiz altında.
     Alerjik Astımı olan çocuklar için ailelere düşen görevler konusunda doktorumuzla bilgilerimizi tazeledik. Kısaca özetlersek;
Yün eşyalar çocuğunuzun hayatından çıkarılacak. Yün kazak, atkı, battaniye asla yakınında bulundurulmamalı.
Yastık ve yorgan seçiminde de antialerjik ürünler tercih edilmeli ve sık havalandırılmalı
Peluş oyuncaklara elveda. Odasında kesinlikle tüylü, peluş oyuncaklara yer vermeyin. Çünkü bu tip oyuncaklar tozu mıknatıs gibi çekiyor.
Sadece odasında değil, tüm evde toz tutan süs eşyaları ortadan kaldırılmalı. Yani iş çocuk odasıyla bitmiyor.
Evi hava çok soğuk olsa da sık sık havalandırın.
Hazır gıdalardan mümkün oldukça kaçınmalı. Taze sebze ve meyveler her hastalığın düşmanı unutmamalı.
Tanı konulduktan sonra uygulanan koruyucu tedavisi düzenli uygulanmalı. Doktor kontrolleri ihmal edilmemeli.
Doktora danışmadan hiç bir ilacı çocuğunuza vermeyin. Çok masum görünen bir soğuk algınlığı ilacı çocuğunuzun hastalığının seyrini bronşite sonra da zatürreye çevirebilir. Komşu şöyle dedi, kuzenim bunu önerdi deyip ezbere yol almayın.

Bir de çok sarılın, çok koklayın onları hasta olunca ne olur...


Yorumlar

  1. Hemen iyi olsun inşallah Ege..Dua edelim

    YanıtlaSil
  2. Amin Füsuncum, İnşallah. Şimdi uyku alemine yol aldı kendileri. Umarım sabah fıstık gibi uyanır da üzmez bizi...

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun. Çocuklar hasta olunca annelerin canından can gidiyor. Keşke onlar hiç hastalanmasa:(

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmişler olsun. Şifa bulsun tez zamanda İnşaallah.

    YanıtlaSil
  5. çok çok geçmiş olsun!
    çocuk oluca iş daha zor tabii ama umarım doktor talimatlarını uygulayınca hayatınız biraz olsun daha kolaylaşır
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. canım cok gecmıs olsun ınsalah bır aN once gecer..astımın tedavı edıcı ozelllıgı var dıye bılıyorum lutfen gecsın lıtfen:(

    YanıtlaSil
  7. KoKoŞ KeLeBeK, Duygu, Hayalperest, Sezer hepinize güzel dilekleriniz ve destekleriniz için sonsuz teşekkür ederim. Allah'ım beter dertlerden uzak tutsun tüm çocukları. Bu gece durum daha iyiye gidiyor. İnşallah en kısa zmanda kudurma anlarımızı paylaşırız:)

    YanıtlaSil
  8. aaaa canım çok üzüldüm.minik egeciğe Allahım şifa versin.onlar hasta olmasın yaa kıyamam ben.neler hissettiğini çok iyi anlıyorum Allah sana da yardım etsin anne olarak..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder