ASTRONOT DA OLSAN FARKETMEZ

       Bugün Ege'den günün incileri döküldü. ' Anne, sen hem öğretmen annesin hem aşçı annesin hem de doktor annesin'. Bir  çok anne bu gibi tatlı sözler duymuştur eminim. Ama beni asıl etkileyen, her şeyden çok anneydim onun için. Cumhurbaşkanı, hakim, biyolog hatta astronot  da olsan annelikten öte köy yok demeye geliyor yani. Düşünsenize, Mars'taki uzaylıları keşfediyorsunuz. Dünya gözünde kahramansınız. Eve geldiğinizde , çocuk kişisi size şöyle bir bakıyor ve diyor ki; Anneee, karnım acıktı, krep yapsana. Herkesten her şeyden çok siz ona aitsiniz çünkü. 
       Çocukların gözlerinden dünyaya bakmak ne kadar mucizevi. Anne babalar süper kahraman, ilaçlar sihirli iksir, bulutlar pamuktan şeker ve Dünya bir oyuncak ayının kucağında sımsıkı tutuluyor. Küçücük kalplerindeki kaşif zamana yenik düşmesin dilerim. Hayallerine umutlar eklensin büyüdükçe hepsinin. 
      Onların durduğu yerden bakınca rol modellerin anne babaları olduğunu da unutmayalım. Davranışlarımızla, ses tonumuzla , hayata olan tavrımızla geleceğe yön verdiğimizi de keşke hep hatırlasak.

Yorumlar