ANNELİK HALLERİ


       Anneliğin Umut hali; Bebeği ile yeniden doğan bir kadının umutsuzluğundan nasıl bahsedilebilir? Hamilelik haberini ilk aldığı andan itibaren başlar umut halleri. Sağlıklı olsunla başlar umut halleri sonra huzurlu olsun, başarılı olsun, mutlu olsunla devam eder. Belki bu yüzdendir bir çok bebeğe anneleri Umut adını işte böyle koyar.
     Anneliğin Duru hali; Kadının anneliği en fazla hissettiği an, meleğini uykusunda seyrettiği andır. Dertlerden , tasalardan , telaşlardan azade olduğu ve seyretmeye doyamadığı an günün en duru anıdır. Çocuğunu meleklere teslim ederek anne ayrılır odasından.Bu sakin ve duru anın hiç bozulmamasını diler. Duru adını verir   işte anneler bu an bir ömür sürsün diye.
      Anneliğin Bilge hali: Annelik ömür boyu araştırmak, çocuğunun yaşına başına göre alim kesilmektir. Güzel sanatlardan , terziliğe hatta doktorluğa kadar bir çok alanda anne kişisi kendini aşma çabasındadır. Daha çok bilmek ve dosdoğru bir pusula olmak ister küçüğüne. Annelik bilgeliktir ve binlerce çocuğun ismi bu yüzden Bilge'dir.
      Anneliğin Masal hali: Gündüzleri ne kadar çatık kaşlı bir iş kadını olun, sepete konulmayan çoraplar için ne kadar despot olursanız olun  Ay gökyüzüne kavuştuğunda masalcı anne olmak zorundasınız. Pastel bulutlu masallar aleminde her zaman iyiler kazanır ve çocuklar her zaman kahramandır Büyüğünde de böyle bir dünyada yaşamasını hayal eder çocuklarının. Masal adı fısıldanmasının aslı da budur zaten.
       Anneliğin Barış hali: Küs kalamaz anneler çocuklarıyla. Ne yaparsa yapsın çocuğu anne kalbi her zaman lokum gibidir. Milyonlarca yıldır küslüklerin, acıların yaşandığı dünyada tüm anneler Barış'ın geleceğini ümit eder. Barış koyar aslında tüm anneler çocuklarının adını, en kalpten en derinden.
        Umut, Duru, Bilge, Masal, Barış ve daha nice halleri var annelerin. Çocuklar annelerinin Cansu'larıdır, Gül'leridir, Elçin'leri, Elvin'leri, Deniz'leridir...
           Ama tüm annelerin bir ortak hali vardır ki o da elbette  Aşk'tır.

 

Yorumlar

  1. çok güzeldi, çok beğendim ama en çok anneliğin masal halini sevdim :) el ayak çekilince, gözlere uyku gelince bir çocuğun uyumadan önce en çok isteyeceği şey masalcı anne :) tüm çocuklar uykuya huzurlu, mutlu ve güven içerisinde dalmayı hak ediyor ben de buna özen gösteriyorum en çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, beğenmene çok sevindim.
      Ne olur gerçek olsa masallar
      Ya da biz masal olsak :)

      Sil

Yorum Gönder