7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMLERİNİ KAÇIRMAYIN

     Her tartışma sonunda söylenen mutlak bir söz vardır ki hepimiz sıklıkla kullanırız.. 'Eğitim Şart' deriz, işin içinden sıyrılırız. Hele konu, çocuk eğitimi olunca , akan sular durur. Herkes, eğitimden bahsedip duruyor ama gerçek hayatta ne yazık ki sadece temennide kalıyor.
   Bu sefer böyle olmasın. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği 7-19  yaş Aile Eğitimleri bu eğitim öğretim yılında da devam ediyor. Tamamen ücretsiz bu eğitimler Türkiye'nin dört bir yanında Psikolojik Danışmanlar tarafından veriliyor. 8 hafta boyunca, haftanın sadece bir günü 2,5 saat kadar süren bu çalışmalarla Anne Babalar bir çok konuda farkındalık kazanıyor. Eğitimin sonunda da tüm katılımcılara, katılım belgesi veriliyor.
     Ben ve yüzlerce Psikolojik Danışman arkadaşım bu eğitimleri 3 yıldan bu yana veriyoruz. Ancak kimi zaman katılımcı bulmaktan zorlanıyoruz. Eğitim şart  deyip işin içinden sıyrılanlardan olmayın.İlkokul, ortaokul, lise fark etmez. Çocuğunuzun okulundaki Psikolojik Danışman'la temasa geçtiğinizde daha detaylı bilgi alabileceksiniz. 
     İşte 7-19 Yaş Aile Eğitimi  Programı;
1. Ergeni tanımak 
2. İletişim 
3. Birlikte büyümek 
4. Aile tutumları 
5. Riski yönetmek
6. Olumlu davranış kazandırma 
7. Uzlaşabilmek 
8. Geleceği planlamak


      Öğretmen arkadaşlarımızın da büyük bir hevesle bu programa katıldıklarını ve uygulamada bir çok farkındalık kazandıklarını da belirtmek isterim. 
     Tamamen ücretsiz olan bu aile eğitim programı için haftanın bir günü 2,5 saat zaman ayırdığınızda , çocuğunuz için büyük bir adım atmış olacaksınız.
    Sevgiyle Kalın....

Yorumlar

  1. Ben aslında katılmak isterim şu anda 6 yaşında.Katılabiliyormuyum.Birde sorum hafta içimi oluyor ben çalışıyorumda

    YanıtlaSil
  2. Çocuğunuz anasınıfına gdiyorsa Okul Psikolojik Danışmanıyla görüşebilirsiniz. Hafta sonunda da grup açılabiliyor. Ama net bilgiyi Rehberlik Araştırma Merkezlerinden öğrenebilirsiniz. Hangi bölgede hangi saatlerde açılacağının bilgisi onlarda mevcuttur. İlginiz için çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  3. Esra Abla biliyorsun ben daha 10 aylığım ama annem şimdiden merakla takip ediyor gelişmeleri ve senin yararlı yazılarını...
    Selamlar, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Bora Bebeğim, ne şanslı bir bebeksin sen böyle. Senin geleceğini, atacağın tüm adımları özenle düşünen ve seni çok seven bir anneciğin var. Gül yanaklarını öperim:)

      Sil
  4. sevgili zümrem ben henüz almadım bu eğitimi ordu bölgesinde yoktu.sanırım burada alıcam.inşallah ozaman yapmaya başlarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl Samsun'da 2 eğitmen grubu açılacak müjdesini vereyim hemen. Çok zevkli bir eğitim aldık. Emiminim sen de çok memnun kalacaksın:)

      Sil

Yorum Gönder