BU OLİMPİYAT AÇILIŞ TÖRENİ TARİHE GEÇER

   
 Evet 2012 Londra Olimpiyat Oyunları açılış töreni kesinlikle tarihe geçer. Günlerdir beklediğime değdi kesinlikle. Sanayi devriminden günümüze kadar mini bir belgesel tadında,  göz kamaştırıcı bir gece düzenlendi.  Mr. Bean, James Bond, Pul McCartney , Mary Poppins ,Kaptan  Hook , David Beckham ve daha bir çok popüler İngiliz isim açılış gecesi için bir araya geldi.




 Mary Poppins, yine çocukların  yardımına koştu.



Harry Potter'ın yaratıcısı  J.K. Rowling , törende çocuklara Peter Pan'dan bir cümle okudu. Malum, İngiliz çocuk edebiyatı günümüzde bile kahramanlar yaratmaya devam ediyor. Ve İngilizler gurur duydukları ne varsa hepsini ortaya döktüler bu gece.


Tören boyunca baş kahramanlar , çocuklar ve gençlerdi. Sahne, çocuklara ve gençlere emanetti . Yani geleceğimizi  emanet edeceğimiz çocuk ve gençlere de bir güven gösterisiydi seromoni. 


 Mr. Bean yine güldürmeyi başardı.


İngilizler, çocuklara ve sağlığa gösterdikleri önemi gayet etkileyici bir şekilde gözler önüne serdi. Yani açılış gecesinde mütevaziliği bir kenara bıraktılar. İyi de yaptılar. Hele söz konusu çocuklar ve sağlıksa..


Bisiklet özgürlüktür. Özgürlük ise uçmak, kuş olmaktır. Bisiklet tutkunu benim gibiler için bu güvercinler gerçekten çok anlamlıydı..


Neslihan Darnel'in taşıdığı bayrağımızla ve sporcularımızla tekrar gurur duyduk.



Yakışıklı Kaptan Beckham, Olimpiyat ateşini sağ sağlam törene ulaştırdı. 


Ve meşale, büyük bir sürprizle yanar. Umarım, bu sene Londra yeni rekorlara, başarılara ev sahipliği eder. Ve tabii umarım Ay yıldızlı ekibimiz bol gurur ve madalyayla yuvaya döner. 114 sporcum sana emanet Londra, onlara iyi bak....

Yorumlar

  1. Evet harikaydı tek kelime ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyumamak için kahve küpüne düşmeme değdi gerçekten:))

      Sil
  2. Medeni bir millet işte bir açılış töreni düzenler dedirtti, çocuk temaı beni bitirdi resmen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, İngilizler ne kadar gurur duysa azdır. Tüm dünyaya muhteşem bir gece yaşattılar. Çocuk teması alkışa değerdi gerçekten:)

      Sil
  3. aynı fikirdeyim,
    dünya üzerinde hayata geçmiş en mükemmel olimpıat açılışıydı..
    mükemmel ötesi ..

    YanıtlaSil
  4. gerçekten harikaydı. muhteşemdi.. özgürlük.. uygarlık ünyası.. özellikle çocukların sağlığına verdikleri önem müthişti..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder