BIDIK PATATES


  Bıdık patates diyorum ben ona. Çocuklar , tek tek dilimlerini ayırırken hem eğleniyor hem de az yağlı patates kızartmasının keyfini sürüyor. Hele mevsimindeki taze patateslerle çok daha güzel oluyor. Çünkü kabuğunu soymadan yapıyoruz bu patatesi. Yanına değişik soslar da ekleyebilirsiniz. Tarifi elbette çok basit..
  Taze patatesi kabuğunu soymadan sebze fırçası ya da temiz bir bez ile yıkıyoruz. Tertemiz olduktan sonra kesme tahtasının üzerinde alt kısımlarını ayırmadan ince ince dilimliyoruz. Ayrı bir kapta sıvıyağ , tuz, karabiber , isteğe göre diğer baharatları ekliyoruz. Patateslerimizi bu yağlı karışımla fırçalıyoruz. Aralarına da yağ sürmeye dikkat edelim. Aman çok hassaslar, hemen ayrılabilirler.   Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına patatesi yerleştirelim. Bir diş sarımsağı ortadan ikiye kesip, bıdık patateslerimizin üzerine hafifçe sürelim. 200 derece fırında 25 dk. sonra patatesler emrinize amade karşınızda olacak. Hepinize afiyetle, neşeyle...
 

Yorumlar

  1. çok değişik bi tarif garnitür olarak küçük patateslede yapılırsabaşka yemeklerin yanındada servis edilebilir.. bayıldım bu tarife ellerinize sağlık::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak bu fikrini çok beğendim elif, et yemeklerinin yanında da çok hoş durur bence, teşekkürler;))

      Sil
  2. Bende hep yaparım bu tarifi ama bu şekilde dilimlememiştim denicem en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım beğenirsin canım;)Benim çocuklar yerken çok eğlendiler..

      Sil
  3. Ellerine sağlık. Patatesin her türlüsüne bayılırız. Sunum fikri harika olmuş. Ben tamamen dilimlere ayırarak yapıyordum. En kısa zaman da bunu da denemek isterim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. patatese ben de bayılıyorum. Pişmiş olsun yeter her türünü yerim ben de, affetmem. Sevgiler meslektaşım :)

      Sil
  4. çok değişik olmuş, çokta güzel görünüyor.. mutlaka bir o kadarda lezzetlidir.. Afiyet olsun. Nasıl yemek istediğimi bilemezsin :)) !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydi atla gel bana, birlikte pişirir birlikte yeriz.Çocuklarda odalarında oynaya dursunlar:)

      Sil
  5. Evet bizde dilimli olarak fırınlıyorduk patatesi ama böylesi, görünüş olarakda güzel olmuş. Denemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim canım, kekik de çok yakışıyor. Ama benimkiler pek sevmediğinden denemedim. afiyetle, mutlulukla:)

      Sil
  6. İlk fırsatta deniyecegim ilerdede cocuğuma yaparım inşallah cok merak ettim lezzetini ellerine saglık canım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder