KADINLIK ZOR İŞ BE KARDEŞİM

    Kadınlık zor iş, hem de çok zor iş. Şu bilinen kadın yakınmalarından sanmayın sakın. Şikayet de değil, sızlanma da. Sadece biz kadınlar için hayat çarkı biraz fazla hızlı dönüyor sanki.
     Daha dün çocukken oynadığın, sarıp sarmaladığın bebeğin gerçek olmuş , kucağında duruyor. Sokakta oynarken  içine çakıl taşı  doldurduğun oyuncak kapların gerçek olmuş mutfağında duruyor, oyununu bozdu diye kızıp hırpaladığın çocuk büyümüş şimdi kocan olarak karşında duruyor. Okula iki örgülü saçlarınla sallana sallana gittiğin yolda şimdi koştura koştura işe gidiyorsun. Tam bu hallere alışmaya başladın ki çark yine bir süratle dönmeye başlıyor.
      Ninnilerle uyuttuğun, seni dinlemeye doyamayan  bebeğin gitmiş yerine sınavlarla boğuşan bir genç gelmiş. Düşerse bir şey olur mu diye korktuğun bebeğinin geleceği için korkuyorsun şimdi. Önceleri rahat olsun diye aldığın spor ayakkabılarını şimdi yürüyüş yapmak için kullanıyorsun. Rahat yaşamanın felsefesini sağlıklı yaşam alıyor bu aralar. Bir zamanlar kalbinin ortağı olan kocanın yerini artık sadece ev arkadaşın olmuş kocan almış.
         Kendinle ilgili planlarının yerini artık çocuğunla ilgili planlar almış. Hani ispanyolca öğrenecektin, gitar çalmayı ilerletecektin. Kariyerinde hedeflerin vardı. Kilo almayacaktın, 35 inde bile 25 gibi duracaktın. Dünya işleriyle kafanı yormayacaktın. Arkadaşlarınla haftada bir gece dışarı çıkacaktın..
Hayat hızlı akıyor gerçekten. Bu çokça söylenen lafın anlamını kavramak için iş işten geçmesin artık. Eş olmak, anne olmak , evlat olmak hepsi tartışılmaz yücelikte hisler. . Kadınlar çevrelerine iyilik perileri gibi sürekli şifa dağıtıyor, güzellikler saçıyor, mutluluk , düzen veriyor. Ama kadınlar kendilerini ertelememeli. Az ama verimli vakitler ayırabiliriz kendimize.  Benden geçti demeyelim artık. Eski Roma'da esirlerin aslanlara meydan okuması gibi biz de yıllara meydan okuyalım. En büyük gücü kendimize saygımızdan alırız aslında.
        Kendimize kızgınlıkla geçireceğimiz yılların yerini gurur dolu yıllara verelim; haydi.

Yorumlar

  1. Kesinlikle haklısınız...Kadın olmak hem zor hem keyifli. Hayatın her rengini görebilmek demek. Bazen zorluklar keyfi bastırsa da iyi ki kadın olmuşum ya hu :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, önemli olan da zoru başarmak zaten. kesinlikle ben de katılıyorum, iyi ki kadınım, oh sefam olsun;)))

      Sil
  2. Çok güzel anlatmışsınız, elinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder