DEXTER - 2.10.2011



Dizinin fanatiklerine müjde, Dexter 2 Ekim'de 6. sezonuyla bizlere merhaba diyor. Her sezonda şimdi yakalanacak korkusuyla izlediğimiz Dexter bakalım, işlerin içinden nasıl sıyrılacak.  Bu sezon da kötüler Dexter'ın neşterinden elbette kaçamayacak. Dizinin bu kadar başarılı olmasının yanı sıra Michael C. HALL'ın da ketum bakışlarının etkisi büyük bana göre. Hani gözleriyle konuşuyor terimi, sanki onun için yaratılmış. Biraz tanıyalım öyleyse. Neticede Facebook'ta 9 milyonu aşmış fanatiği olan bir dizinin başrolünden bahsediyoruz.


Kuzey Carolina doğumlu ve New York Üniversitesi Güzel Sanatlar oyunculuk programı Master mezunu, Hall neredeyse bir düzine kadar büyük bir tiyatro yapımında yer aldı. Sam Mendes'in yönettiği "Kabare" sunucu olarak onun Broadway çıkışını yaptı ve en son Billy Flynn canlandırdı "Chicago." Off-Broadway, Hall Kamu George C. Wolfe ve Liev Schreiber ile New York Shakespeare Festivali'nde "Cymbeline" yönettiği "Macbeth", "Atina Timon" ve "Henry V" Alec Baldwin ve Angela Bassett başrol oynadı Tiyatro da ise Manhattan Sınıf Şirket, Manhattan Tiyatro Kulübü, Mark Konik Forum "Skylight" Joe Mantello ve Brian Cox ile yönettiği "Corpus Christi,"  da oynadı.Resmen eğitimli bir tiyatro oyuncusu Hall, HBO'nun çığır açan bir dizi küçük kardeşi David Fisher olarak silinmez bir izlenim oldu "Six Feet Under" Serisi 'beş yıllık çalışma süresince, Hall Drama ve AFI Yılın Erkek Televizyon Aktör Üstün Aktör Emmy Ödülü adaylığı aldı. Hall ve "Six Feet Under"  2004 Screen Actors Guild Ödülleri Drama Topluluğu tarafından En İyi Performans için alınan, aynı zamanda 2002, 2005 ve 2006 yıllarında aday gösterildi.

Drama Serisi / "Dexter" Üstün Aktör Emmy Ödülü adayı, Hall 2010 ve 2007 TCA Drama Bireysel Başarı Ödülü Altın Küre ve SAG ödüllerini kazandı. Dexter Morgan rolüyle, Hall, arka arkaya dört Emmy Ödülü adaylığı, beş SAG ödüllerine aday gösterildi ve beş Altın Küre adaylığı aldı. "Dexter" oyunculuk topluluğu da üçüncü, dördüncü ve beşinci mevsim için SAG Ödülü adaylığı kazandı. 
Jeff Lindsay kült romanı dayanarak yaratılan ' Darkly Dexter Dreaming 'ekranların nefesini kesen Dexter ile randevumuz 2 EKİM 2011.


Yorumlar