Çamaşır Suyu Etkisi

Meydan okumada bugün:

Herhangi bir konuda eleştiri hazırlayabilirsin, telefon uygulaması, kitap, müzik ya da restoran ne istersen sana kalmış. 

          Temizlik için bu kadar emek sarf edilen bir ülkenin sokaklarının, piknik alanlarının, denizlerinin bu denli pis olmasını hep çok tuhaf bulmuşumdur. Dip köşe temizlik yapmak adına , halıyı, paspası, masa örtüsünü kütür kütür camdan aşağı silkeleyen insan evladı mutlu musun? Temizliğin tanımı değişti sanırım. Kirden, tozdan arınıp alt kat komşunun balkonunu rezil etmek temizlik yapmak olmuyor. Çamaşırların beyazlığında galaksi beyazını ülkü edinirken alt kattaki çamaşırlara çekirdek kabuklarını boca etmek ne garip. 
             Galon galon çamaşır suyunu evin dört bir yanına boca edecek kadar hijyene önem verip , yaz sıcağında deodorant ya da benzer bir ter kokusu önleyici kullanmamak da tuhaf temizlik anlayışlarından. Halıya terlikle basmak kimi evlerde yasaktır. Aynı yasak mangal sefası sonrası doğaya da gösterilse keşke. Yoksa bunlar aşırı çamaşır suyu kullanımının bir sonucu mu? 
             Umumi tuvaletlerden bahsetmeme gerek bile yok sanırım. Kapıyı peçetesiz dokunamayacak kadar titiz, arkansına bakmadan çıkacak kadar duyarsız insanlar topluluğundan bahsediyorum. 
            Temizlik yapmak başka  temiz olmak başka şeydir. Kendi evinin temizliğine en fazla özeni gösterip, yaşadığı topluma gram saygı göstermeyen insanların sayısının azalması dileğiyle. 
            

Yorumlar

  1. Doğru söze ne denir...
    Hele o üst kat komşu kaynana ise... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay o çok fena olur işte. Demir leblebi gibi yutsan olmaz, çiğnesen olmaz ;)

      Sil
  2. Aynı şeyleri hep düşünüyorum. Bizdeki temizlik anlayışı korkunç bence. Çok fazla deterjan kullanılıyor, çok sık cam, halı vs. siliniyor... Ne için ya, onu anlamak zor. Çünkü aynı insanlar etrafa her türlü çöpü atmakta sakınca görmüyor. Yabancı gözüyle olaya bakarsan o kadar anlamsız ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temizlik statü haline geldi resmen. Ne kadar çok temizlik yaparsan o kadar temiz olduğunu sanıyor insanlar. Çöpünü camdan aşağı silkelemekten utanmıyor, camındaki yağmur damlasından utanıyorlar. İroni ülkesi yeminle.

      Sil
  3. Yazdıklarını her kelimesine katılıyorum. çok doğru tespitler, neden diye ben de merak ediyorum...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder