AİLE ARASINDA

              Aile Arası'nda filmine gitmek için sebep çok. Neler mi?
             Gülse Birsel'in dizi senaryosundan sonra film senaryosu performansı nasıl olacak acep? sorusuna okkalı bir beş yıldız cevabı yapıştırmak , başlıca sebep. Avrupa Yakası ve Yalan Dünya dizilerinde izleyiciyi yarattığı renkli karakterlerle kendine bağlayan Gülse Birsel, film boyunca salonu kahkahalara boğuyor. Zaman zaman duygusal anlarla izleyicinin kalbini  büklüm büklüm yapmayı  da ihmal etmiyor.
     
          Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın muhteşem bir ikili olmuş bu filmde. Zıt karakterler birbirini dengelerken, iç dünyalarına yapılan yolculukta insan kendinden de bir şeyler buluyor. Demet Evgar'ın sesini bu kadar güzel kullanması izleyiciyi daha bir kendine çekiyor.

         Ayta Sözeri'nin ağırbaşlı, hanım kadın trans birey rolü alkışı sonuna kadar hak ediyor. Sahne performansı, sesinin esrarı akşamdan sabaha kadar izleme hevesi uyandırıyor. Filmin dengeleyici karakterlerinden olan Behiye'yi tanıyıp da hayran olmamak imkansız.

            Erdal Özyağcılar'ı oynadığı tüm rollerde yarattığı baba etkisi bu filmde de tam da yerini buluyor. Baba rolüne en yakıştırdığım aktör Erdal Özyağcılar'dır. Bizimkiler dizisinden bu yana evin biraz asabi biraz neşeli birazcık da dertli  babası, iyi ki varsın.

            Devrim Yakut da kayınvalide rolünün hakkını veriyor. Şivesi, mimikleri ile kız tarafına olan memnuniyetsizliğini hiç esirgemeden gözler önüne seriyor. O konuşsun, biz saatlerce dinleyelim. Ses tonu, vurgulamaları ile izleyiciyi kalbinden vuruyor.

           Başarı sadece oyunculukta saklı değil elbette. Müzikler, kostümler, mekan seçimleri de yönetmenin bakış açısını yakalamamızı sağlıyor. Tüm bu sihirli karışımlar bir araya gelince  filmden bir parça olarak salondan ayrılıyor insan.

             Bu film, beni çok güldürdü, karakterleri çok sevdirdi, bazen hüzünlendirdi, önyargıları gagalamak gerektiğini gösterdi, sevginin en güzel nimet olduğunu öğretti. Teşekkürler Aile Arasında ekibi, çok mutlu bir iş çıkartmışsınız.

Yorumlar

  1. Gitmek isteyip de gidemediğimiz bir filmdi. Sanırım kalktı artık vizyondan. Bekleyeceğiz mecburen...

    YanıtlaSil
  2. Hala devam ediyor bildiğim kadarıyla.En kısa zamanda izlemenizi dilerim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder