Kızkardeşlikle

"Kadınlar olmasaydı erkeklerin hali ne olurdu? Biterlerdi dostum, biterlerdi." 

Mark Twain

           Koca dünyaya sığamamış iki cinsiz topu topuna. Adem ile Havva'dan bu yana var olma mücadelesinde yan yana durmamız gerekirken karşı karşıya gelmişiz. Erkeğin beden gücü ile otorite kurma arzusu gerçek olmuş. Peki var olma mücadelesini sadece  beden gücü ile sağlamak mümkün mü? Kadının rolü yalnızca erkeğin  yardımcısı, destekçisi olmak mıdır? Erkek getirir, kadın pişirir mantığı ile kadının rolünü kısıtlamak ne kadar doğrudur? 
          
         Toplumsal cinsiyet ayrımcılığının ve  süslü püslü sözlerin ardına saklanıp kadın olmayı saksıdaki çiçek olmakla bir tutmak kadınların en büyük tehdidir aslında. Sen  kadınsın yapamazsın. Sen kadınsın gülemezsin. Sen kadınsın koşamazsın...
         
        Kadın bu ön yargılara boyun eğerse yenilir esas. Azim, kararlılık, güç, bilgelik, sabır kadınların içindeki gerçek cevherdir. Kirpiklerinden dökülen gözyaşları zayıflığından değil, gücündendir. Ellerinin narinliği güçsüzlüğünden değil, merhametindendir. Yangın sonrası orman yeri gibidir kadın. Her an yeniden yeşermek , filiz vermek için çabalar. Hoyrat rüzgarlara boyun eğmeden kendini ve sevdiklerini ayakta tutmak  için son gücüne kadar çabalar. Erkekleri yetiştiren kadınlar bu değerleri yeni nesillere aktarırsa kadın daha güçlü var olur.

           Kadın ve erkek bir elmayız sadece yarısı sen, yarısı ben. Ne ben senden üstünüm ne sen benden. Birbirimizle aynı melodiyi paylaşırsak, dürüst, onurlu ve merhametli davranırsak birbirimize bu dünya yangın değil, düğün yeri olur. 
             Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz ve kızkardeşliğimiz kutlu olsun. 




Video Kaynak: http://bigumigu.com/haber/kadinlar-ciceklerden-yapilmaz/
Görsek Kaynak: https://tr.pinterest.com/pin/326511041710502605/

Yorumlar